TurkWarrior

Çalışkan
Yeni bir PC topladım, PC kendine ne zaman reset atsa ne klavye ne mouse ne de görüntü geliyor, nadir de olsa reset ata ata BIOS ekranına gelerek boot yerinden SSD'yi seçerek Windows'a girebiliyorum. Çıldırmak üzereyim, paramparça edeceğim şimdi sistemi. Bu zamana kadar kaç sistem topladım, ilk defa başıma böyle bir şey geldi, işletim sistemini kurdum Wi-Fi yok, BIOS güncelleyeyim dedim güncelleme yapacakken reset atıyor. Ne ekran geliyor, ne mouse, ne klavye.

• Ryzen 7 7800X3D işlemci.
  • ASUS TUF RTX 5080 ekran kartı.
  • ASUS TUF B850M Plus Wi-Fi anakart.
  • 4 adet 7200 MHz RAM.
  • ASUS ROG Ryujin III 360 işlemci soğutucu.

IMG_8123.webp

Sıfıe Asus anakartta aynı sorunu yaşamıştım. Garantiye gönderdiğimde BIOS sorunu olduğunu söyleyip düzelttiler.
Umarım öyle bir sorun yoktur, yeni windows kurdum wifi destekleyen anakartta wifi görünmüyor, bios güncellersem düzelir dedim bios güncellemeye çalıştığımda reset attı ekran gelmedi, biosla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü sistemi tamamladıktan sonra power tuşuna bastığımda klavye mouse ve ekran ya hiç gelmiyordu ya da geç geliyordu, gelmediği zaman sürekli power tuşundan tamamen kapatıp yeniden açmak zorunda kalıyordum ta ki ekrana görüntü gelene kadar, klavye ve mouse'ın ışığı yanınca ekrana görüntü geliyor. İşten çıkıp eve gidince temiz bi windows kuracam yeniden bakalım düzelecek mi?

Umarım öyle bir sorun yoktur, yeni windows kurdum wifi destekleyen anakartta wifi görünmüyor, bios güncellersem düzelir dedim bios güncellemeye çalıştığımda reset attı ekran gelmedi, biosla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü sistemi tamamladıktan sonra power tuşuna bastığımda klavye mouse ve ekran ya hiç gelmiyordu ya da geç geliyordu, gelmediği zaman sürekli power tuşundan tamamen kapatıp yeniden açmak zorunda kalıyordum ta ki ekrana görüntü gelene kadar, klavye ve mouse'ın ışığı yanınca ekrana görüntü geliyor. İşten çıkıp eve gidince temiz bi windows kuracam yeniden bakalım düzelecek mi?
Bu sorunların hepsini bende yaşıyordum. Sorun BIOS'taymış.