jassajanes

Uzman
Şu anda sahip olduğum sistemde RX 6700 ekran kartı, Ryzen 5 5600 işlemci, 32 GB DDR 3200 MHz RAM ve 600W PSU var.

İstediğim işlemci R7 7800X3D olduğu için bunun yanında yeni anakart ve yeni RAM almak da gerekli olduğu için iyice araştırıp parçaları topladım. Siz değerli forum kullanıcılarından istediğimse aşağıdaki görselde göreceğiniz parçaları yorumlamanız ve tavsiye vermenizdir. O ekran kartı için o işlemci gereksiz demeyin. Oynadığım oyun işlemci odaklı olduğu için bunu istedim.

1768095764718.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet iyi. Bence DDR5 platformuna geçmeyin. 1 sene daha idare eder sizi, fiyatlar çok uçuk. Hem RAM fiyatları düşer hem de R7 9850X3D çıkacağı için o işlemci fiyatları da düşebilir.

Gayet iyi. Bence DDR5 platformuna geçmeyin. 1 sene daha idare eder sizi, fiyatlar çok uçuk. Hem RAM fiyatları düşer hem de R7 9850X3D çıkacağı için o işlemci fiyatları da düşebilir.

Ben daha çok fiyatların yükseleceğini düşünüyorum, 1 sene daha idare eder mi diye soracak olursan da oyuna göre değişir.

Ben daha çok fiyatların yükseleceğini düşünüyorum, 1 sene daha idare eder mi diye soracak olursan da oyuna göre değişir.

Tabii hepsi varsayım. Çoğu kişi DDR4'e yöneldi. Daha yükselse ne olabilir ki? GPU fiyatları artar en fazla ama düşük daha çok bekleniyor.

540Hz monitörün yoksa 5600 zaten şu an için 250-300FPS rahat oynatacak güce hala sahip, ayar yaparsan 350-400 göreceğini düşünüyorum.
1 Yıl daha bekle derim.

Dediğim gibi ayar yaparsan uzun süre daha götürür, ben R5 5500 ile CS2'de 300FPS AVG alıyorum.

540Hz monitörün yoksa 5600 zaten şu an için 250-300FPS rahat oynatacak güce hala sahip, ayar yaparsan 350-400 göreceğini düşünüyorum.
1 yıl daha bekle derim.

Dediğim gibi ayar yaparsan uzun süre daha götürür, ben R5 5500 ile CS2'de 300FPS AVG alıyorum.

CS2'de sorun çekmiyorum 200 300 FPS arası oynuyorum zaten ama ben daha çok Rust için istiyorum 7800X3D'yi.

Şu anda sahip olduğum sistemde RX 6700 ekran kartı, Ryzen 5 5600 işlemci, 32 GB DDR 3200 MHz RAM ve 600W PSU var.

İstediğim işlemci R7 7800X3D olduğu için bunun yanında yeni anakart ve yeni RAM almak da gerekli olduğu için iyice araştırıp parçaları topladım. Siz değerli forum kullanıcılarından istediğimse aşağıdaki görselde göreceğiniz parçaları yorumlamanız ve tavsiye vermenizdir. O ekran kartı için o işlemci gereksiz demeyin. Oynadığım oyun işlemci odaklı olduğu için bunu istedim.

Eki Görüntüle 217497

Depolama sırıtmış. Peerless Assassin yerine Phantom Spirit 120SE daha mantıklı. Ek olarak ileride 360mm bir AiO geçmek isterseniz kasanın üstüne takamazsınız.

Eki Görüntüle 217497
Gayet yeterli, fakat depolama konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 980 kötü bir model değil ama benzer fiyatlara Gen 4 SSD alma imkanınız varken şahsen kendisine bakmazdım. Kasa tasarımı kişisel bir konu ama şahsen önü tamamen Mesh yapıda bir kasa tercih ederdim.

Gayet yeterli, fakat depolama konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 980 kötü bir model değil ama benzer fiyatlara gen 4 SSD alma imkanınız varken şahsen kendisine bakmazdım. Kasa tasarımı kişisel bir konu ama şahsen önü tamamen mesh yapıda bir kasa tercih ederdim.

Zaten halihazırda o depolamalara sahibim satın almıyorum o listede gördüğünüz yeni satın alacağım parçalar anakart RAM işlemci ve PSU olacak. Kasa konusunda haklı olabilirsiniz ben idare eder diye şu anlık kasayı değiştirme fikrine kapılmadım.