Gökhan38

Çalışkan
Öncelikle selamunaleyküm, yeni bir PC topladım. Sistem birkaç güne elime ulaşacak kargodan. Parçaları yerleştirme konusunu çözdüm, bu konuda bir problem yaşamıyorum tüm parçaları takıp PC'yi açtıktan sonra USB'den Windows 11 kurmayı da biliyorum ama bilmediğim noktalar şunlar;

1) öncelikle anakart BIOS güncellemesi ve oyunlarda daha fazla FPS almak amacıyla yapılacak BIOS ayarları. (RAM, fan, işlemci, ekran kartı vb.)
2) kullandığım sistem için hangi chipset veya driverları indirme ihtiyacı var. (Windows 11'in otomatik güncelleme ile indirmedikleri.)

Bu konuda desteğinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim çok bilgim yok çünkü bu konuda. Sistemin parçalarını aşağıda belirtiyorum;

Anakart: MSI B850M gamıng Plus WI-FI6e DDR5 AMD B850 AM5 soket DDR5 8200+(OC)MHz mATX.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 tray.
Ekran kartı: Sapphire Pure AMD Radeon RX 9060 XT 11350-02-20G 16 GB OC GDDR6 128bit.
RAM: Lexar Thor RGB LD5U16G60C38BG-RGD 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL38
SSD: Kioxia Exceria Plus G4 lVD10Z001tg8 1TB gen5 10000/7900MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa: Gamepower Warcry Prism 4xargb fan 850W 80+ Gold (ATX 3.1 - PCI 5.1) temperli cam ATX gaming.
Soğutucu: Gamepower Skadi round 360 ARGB 360mm sıvı işlemci soğutucu AM5 ve LGA1700 uyumlu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamunaleyküm, yeni bir PC topladım. Sistem birkaç güne elime ulaşacak kargodan. Parçaları yerleştirme konusunu çözdüm, bu konuda bir problem yaşamıyorum tüm parçaları takıp PC'yi açtıktan sonra USB'den Windows 11 kurmayı da biliyorum ama bilmediğim noktalar şunlar;

1) öncelikle anakart BIOS güncellemesi ve oyunlarda daha fazla FPS almak amacıyla yapılacak BIOS ayarları. (RAM, fan, işlemci, ekran kartı vb.)
2) kullandığım sistem için hangi chipset veya driverları indirme ihtiyacı var. (Windows 11'in otomatik güncelleme ile indirmedikleri.)

Bu konuda desteğinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim çok bilgim yok çünkü bu konuda. Sistemin parçalarını aşağıda belirtiyorum;

Anakart: MSI B850M gamıng Plus WI-FI6e DDR5 AMD B850 AM5 soket DDR5 8200+(OC)MHz mATX.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 tray.
Ekran kartı: Sapphire Pure AMD Radeon RX 9060 XT 11350-02-20G 16 GB OC GDDR6 128bit.
RAM: Lexar Thor RGB LD5U16G60C38BG-RGD 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL38.
SSD: Kioxia Exceria Plus G4 lVD10Z001tg8 1TB gen5 10000/7900MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa: Gamepower Warcry Prism 4xargb fan 850W 80+ Gold (ATX 3.1 - PCI 5.1) temperli cam ATX gaming.
Soğutucu: Gamepower skadi round 360 ARGB 360mm sıvı işlemci soğutucu AM5 ve LGA1700 uyumlu.

MSI anakartın güncel ve beta olmayan BIOS sürümünü indirin
USB'ye sadece BIOS versiyonu yazan dosyayı atın ve recet atıp PC'ye BIOS güncelleyin
Daha sonra
Memory context restore yi enabled yapın
EXPO açın.
F10 ile kaydedip çıkın.

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü, Teşekkür ediyorum hocam, kafama takılan birkaç soru var.. usb’de win11 kurulum dosyaları da olsa bi problem olur mu? Yani biostan seçerek istediğimizin kurulumunu yapabilir miyiz? Birde sürüm yazan dosyayı direk rufus işlemi yapmadan mı atacağım usb,ye? Ayrıyeten bunlar bitince sadece amd supporttan ekran kartı driverı yüklemem yeterlimi başka bişeye gerek var mı acaba sistemin sorunsuz çalışması için?

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü, teşekkür ediyorum hocam, kafama takılan birkaç soru var. USB'de Windows 11 kurulum dosyaları da olsa bir problem olur mu? Yani BIOS'tan seçerek istediğimizin kurulumunu yapabilir miyiz? Bir de sürüm yazan dosyayı direk Rufus işlemi yapmadan mı atacağım USB, ye? Ayrıyeten bunlar bitince sadece AMD Support'tan ekran kartı driverı yüklemem yeterli mi başka bir şeye gerek var mı acaba sistemin sorunsuz çalışması için?

Problem olmaz.
Evet Rufus'a gerek yok.
AMD chipset driver ve AMD Adrenalin indir ama WHQL yani önerilen olanı indir.
MSI anakartın sitesinden de ses sürücüsü indir tm dır.
RAM frekans ayarını bilen ayhan hocam var ona sor.