dichter

Çalışkan
Merhaba,

Yeni satın almış olduğum sistemde bu problemi yaşıyorum. İlk aldığımda olmuyordu fakat son zamanlarda driver güncellemesinden sonra oldu diye düşünüyorum.

Discord üzerinden ekran açıp kendi çektiğim bir videoyu arkadaşlarıma izlettiğim an direkt sistem siyah ekran oluyor 3-5 saniye kadar ve sonra düzeliyor fakat oyun vs. kapanıyor.

Bu hata neden olur ve nasıl çözülür inanın bilmiyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var. Sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum. Windows 11 kullanıyorum.

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 7 7800X3D
ANAKART:
ASUS A620M-F GAMING WIFI
EKRAN KARTI:
ASUS PRIME Radeon RX 9070 XT OC 16GB
RAM:
Lexar Thor RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz

Dosya Ekleri

• 1763052476723.webp
    1763052476723.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Eğer probleminizi çözüyorsa, sadece ekran paylaşacağınız sırada donanım hızlandırmayı kapatmanız, aynı zamanda HAGS'ı da devre dışı bırakmanız yeterli.

Discord'u masaüstü uygulamasından kullanıyorsanız, Discord'un ayarları üzerinden kapatabilirsiniz.

Bunun dışında Discord'u Chrome üzerinden kullanıyorsanız, ayarlar üzerinden Sistem sekmesine gelip, "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" isimli seçenek üzerinden devre dışı bırakabilirsiniz:

1763198411272.webp

Bunu yaptıktan sonra, bu makaleyi takip ederek ya da aşağıdaki komutu çalıştırarak HAGS'ı devre dışı bırakıp yeniden başlattıktan sonra, işe yarayıp yaramadığını kontrol edin:

Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers" /v HwSchMode /t REG_DWORD /d 1 /f

Eğer yaptıklarımızın işe yaramadığını düşünürseniz ve HAGS, size lazımsa (ki pek zannetmiyorum), bu komutlardan herhangi birini kullanarak da yeniden etkinleştirebilirsiniz HAGS'ı:

Kod:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers" /v HwSchMode /t REG_DWORD /d 2 /f
reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers" /v HwSchMode /f

Dosya Ekleri

• 1763198068847.webp
    1763198068847.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme: