850 w yeter diye okudum şimdi böyle diyince bilemedim
Açık konuşacağım. Bu fiyata oluşturduğunuz sistemde parça seçimleri vs. cidden kötü. Dolayısıyla sıfırdan bir sistem tavsiyesi konusu açıp baştan toplamanızı tavsiye ederim. @LH44 kendi sistemimi toplarken çok yardımcı olmuştu. @Yusuf7878 de aynı şekilde. Onların yolundan gidin derim. :D

Seçimlerin çok garip geldi. 16GB Ram az. Anakart değiştirilebilir. 5K tasarruf demek bu. Parçaların daha ucuzlarını diğer satıcılardan bularak soğutmayı da 360mm olarak değiştirmeni öneririm. Eğer fazlasıyla tasarruf edebilirsen indirim vs yakalayıp ekran kartını da nvidia seçmeni öneririm.

Açık konuşacağım. Bu fiyata oluşturduğunuz sistemde parça seçimleri vs. cidden kötü. Dolayısıyla sıfırdan bir sistem tavsiyesi konusu açıp baştan toplamanızı tavsiye ederim. @LH44 kendi sistemimi toplarken çok yardımcı olmuştu. @Yusuf7878 de aynı şekilde. Onların yolundan gidin derim. :D

Teşekkür ederim hocam. Sistem 5070 Ti olsa bile çok marka olduğu için kararsız kaldım. Gürültü ve soğutma hangisi iyi fikrim yok 9070 ona göre F/P olduğu için buna yöneldim.

Seçimlerin çok garip geldi. 16 GB RAM az. Anakart değiştirilebilir. 5K tasarruf demek bu. Parçaların daha ucuzlarını diğer satıcılardan bularak soğutmayı da 360mm olarak değiştirmeni öneririm. Eğer fazlasıyla tasarruf edebilirsen indirim vs yakalayıp ekran kartını da NVIDIA seçmeni öneririm.

2 tane ekledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte'ın Eagle serisi anakartını kullanıyorum ve müthiş bu arada. Bende B650'si var üstelik. Hocanın attığı B850 çok daha üstün.

Teşekkür ederim hocam sistem 5070 ti olsa bile çok marka olduğı için kararsız kalıyoum gürültü ve soğutma hangisi iyi fikrim yok 9070 ona göre fp olduğu için buna yöneldim
Dediğim gibi bu sosyalde kolay kolay yanlış yönlendirilmezsiniz hocam, merak etmeyin. Birisi yanlış bir yönlendirme yaptığında da diğerleri sizi uyarır. Bir bütçeyi kafanızda tasarlayıp tavsiye edilenleri satın almak en iyisi olur.

Gigabyte'ın Eagle serisi anakartını kullanıyorum ve müthiş bu arada. Bende B650'si var üstelik. Hocanın attığı B850 çok daha üstün.

Dediğim gibi bu sosyalde kolay kolay yanlış yönlendirilmezsiniz hocam, merak etmeyin. Birisi yanlış bir yönlendirme yaptığında da diğerleri sizi uyarır. Bir bütçeyi kafanızda tasarlayıp tavsiye edilenleri satın almak en iyisi olur.
Bütçe 100k en fazla hocam

Teşekkür ederim hocam. Sistem 5070 Ti olsa bile çok marka olduğu için kararsız kaldım. Gürültü ve soğutma hangisi iyi fikrim yok 9070 ona göre F/P olduğu için buna yöneldim.

2 tane ekledim.
Marka takıntısının hiçbir avantajı yok.

9070XT, 5070 ile 5070TI arası bir kart. Son gelen güncellemeyle 5070'in önüne geçti. Bu doğru fakat genel anlamda hala 5070TI'dan geride. 37.000'e 9070XT almak yerine 40.000'e 5070TI almak çok daha mantıklı. Özelliklede bu bütçede.

İlla 9070XT olsun dersenizde şunu öneririm: https://www.akakce.com/ekran-karti/...16g-256-bit-gddr6-16-gb-fiyati,965149486.html

Bu bütçede 5080 bile zorlanır. 😀

Aşırı pahalı sistem olmuş.
9070XT alacaksan ucuz bir modelini tercih edebilirsin aksi takdirde az daha koyup ben 5070 Ti alırdım.
RAM'lerde galiba 1x16 bu bütçede bayağı az.
İşlemci aşırı pahalı 2K üstüne 9800X3D varken seçenek bile olamaz.
Soğutucuda saçma geldi o bütçelerde 360mm soğutucular var.
Sistem kötü ve pahalı olmuş.