Plainexe

Çalışkan
Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Anakartı X870 chipset almama gerek var mı karar veremedim, sizin de görüşünüzü almak isterim sistem hakkında.

Kasa, soğutucu ve 2K monitör önerilerine açığım; soğutucu kule tipi olmayacak.

İşlemci - R7 7800X3D

PSU - MSI MAG A850GL 850W

RAM - G.Skill Trident Z5 ROYAL Neo 2×16GB 6000Mhz CL30

GPU - Sapphire Pulse RX 9070 XT 16 GB

SSD - Samsung 990 Pro 2TB

ANAKART - ASUS TUF GAMİNG B650-E Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Anakartı X870 chipset almama gerek var mı karar veremedim, sizin de görüşünüzü almak isterim sistem hakkında.

İşlemci - R7 7800X3D

PSU - MSI MAG A850GL 850W

RAM - G.Skill Trident Z5 ROYAL Neo 2×16 GB 6000MHz CL30

GPU - Sapphire Pulse RX 9070 XT 16 GB

SSD - Samsung 990 Pro 2TB

ANAKART - ASUS TUF GAMİNG B650-E Wi-Fi

Anakart Wi-Fi'li gerekiyorsa B650-E Wi-Fi kalsın yoksa B850M Force bak bence. İstersen AMD ile uğraşacağına RTX 5070 Ti bakabilirsin. 7800X3Dnin bellek kontrolcüsü de iyi değil diye biliyorum. 7 9700X veya çıkabilirsen 9800X3D bakabilirsin. 7800X3D alınmaz demiyorum ama.

İşlemci - R7 7800X3D.

PSU - MSI MAG A850GL 850W.

RAM - G.Skill Trident Z5 royal Neo 2×16 GB 6000MHz CL30.

GPU - Sapphire Pulse RX 9070 XT 16 GB.

SSD - Samsung 990 Pro 2TB.

Anakart - ASUS TUF gaming B650-E Wi-Fi

Burada bir tek PSU'yu bunu öneririm https://www.incehesap.com/deepcool-pn850m-850w-atx-3-1-pcie-5-1-80-gold-guc-kaynagi-fiyati-83777 şimdi asıl konumuza gelelim kasa olarak kesinlikle bu Türkiye'de yeni satılmaya başladı ve kesinlikle çok iyi hava akışı olsun genişliği uzunluğu kablolama desteği https://www.amazon.com.tr/Mid-Tower...53M06&sbo=RZvfv//HxDF+O5021pAnSA==&th=1&psc=1 soğutucu olarak bunu öneririm https://www.gaming.gen.tr/urun/4075...intel-amd-uyumlu-siyah-islemci-sivi-sogutucu/ bir de 2 adet bunu öneririm https://www.gaming.gen.tr/urun/570702/thermalright-tl-m12-s-argb-120mm-siyah-kasa-fani/ kasanin fanları pek iyi değil eğer değiştirmek istersen 7 adet alabilirsin şu an çoğu kasadaki fanlar zaten pek iyi değil olanlarda pahalı oluyor monitör hakkında bir fikrim yok.

Sapphire'in genel bir sorunu yok. Birkaç kişiye sorunlu kart denk geliyor, sonra biri çıkıp "Sapphire almayın" deyince de herkes aynı söylemin peşine takılıyor. F/P kart, gayet alınabilir.

SSD'yi 1TB+1TB şeklinde alabilirsiniz. Soğutucu kule tipi olmasın demişsiniz ama başınızın ağrımaması için kule tipi öneririm. Yok pompası arızalandı ya da ses yapıyor, yok sıvı damlattı damlatmadı, fanları gürültülü sessiz fan alayım falan filan... Bir sürü ek şeyle uğraşıyorsunuz.

Evet. Sapphire harici alinması tavsiye ediliyor.
Mesela kimler tarafından tavsiye ediliyor? Yanlış anlamayın, bilmediğimden soruyorum.

Olmayan bir şeyi görmemeniz çok normal. Eğer varsa ben de görmedim. Umarım bizleri aydınlatırlar.

Son düzenleme:
Hocam 80k yı geçmemeye çalışıyorum.

Ekran kartını Sapphire alacağım, herhangi bir bir sorun çıkacağını sanmıyorum bir arkadaşın dediği gibi sorunlu kart denk geliyor oradan kartı kötülüyorlar.

Sapphire'in genel bir sorunu yok. Birkaç kişiye sorunlu kart denk geliyor, sonra biri çıkıp "Sapphire almayın" deyince de herkes aynı söylemin peşine takılıyor. F/P kart, gayet alınabilir.

SSD'yi 1TB+1TB şeklinde alabilirsiniz. Soğutucu kule tipi olmasın demişsiniz ama başınızın ağrımaması için kule tipi öneririm. Yok pompası arızalandı ya da ses yapıyor, yok sıvı damlattı damlatmadı, fanları gürültülü sessiz fan alayım falan filan... Bir sürü ek şeyle uğraşıyorsunuz.

Mesela kimler tarafından tavsiye ediliyor? Yanlış anlamayın, bilmediğimden soruyorum.

Olmayan bir şeyi görmemeniz çok normal. Eğer varsa ben de görmedim. Umarım bizleri aydınlatırlar.

SSD'yi çift kullanmanın faydası ne olur hocam?
Kule tipindende bakayım birkaç model.

SSD'yi çift kullanmanın faydası ne olur hocam?
Kule tipidende bakayım birkaç model.

Anakart Wi-Fi'li gerekiyorsa B650-E Wi-Fi kalsın yoksa B850M Force bak bence. İstersen AMD ile uğraşacağına RTX 5070 Ti bakabilirsin. 7800x3DNin bellek kontrolcüsü de iyi değil diye biliyorum. 7 9700X veya çıkabilirsen 9800X3D bakabilirsin. 7800X3D alınmaz demiyorum ama.

Hocam önerdiğiniz anakartta 2 RAM slotu var ve VRMleri benim koydugum anakarttaki kadar güçlü değil sanki.

Son düzenleme: