cansux

Becerikli
Sistemim güçlü fakat Cyberpunk'ı akıcı oynayamıyorum. Her şey en yüksek ayarlarda, 2K'da, FSR 4 kalite modunda bile şehir içinde 70-80 FPS alıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. Üstelik FSR açıkken ekran kartı kullanımı da azalıyor, FSR kapatınca da FPS'ler yine 70 falan ve hiç akıcı değil. Ne yapmam gerekiyor, sistemde bir arıza mı var? Oyunla mı alakalı nasıl düzeltilir bu sorun?

Sistem özelliklerim:

Ryzen 7 7800X3D
ASUS TUF 9070XT
2x16 32 GB Patriot Viper 6000MHz RAM

Ek olarak: FSR kare üretimi kapalı, RT komple kapalı.

Şu an kendi kendine düzeldi gibi, FSR 4 kalite modu her şey en yüksek kare oluşturma pt, RT kapalı 100 üstü alıyorum genel olarak ama pt açınca 47 falan oluyor FPS izlediğim videolarda böyle değil.

İzlediğin videolar neler bilmiyorum ama GPU kullanımın %100 de 300 üstü watt çekiyorsa yaklaşık aynı FPS'i alman lazım.

Ekran kartı kullanımı da düşük bütün yük işlemciye biniyor FSR açınca %90 civarı işlemci kullanımı var.

Mümkün değil %90 CPU kullanımı. Farklı bir şey var muhtemelen dediğim gibi. BIOS'tan falan ayar yaptınız mı?

Arkadaş birkaç ayar yapmis olamaz mi?
Bilemiyorum.

Oyun ici izleme açma şansiniz var mi degerlere bakmamiz cok iyi olur.
Bakacağım, bide fsrde var sanki bu ekran kartı kullanımı sorunu. Fsr kapatınca cpudan yük %10 azalıyor ekran kartı kullanımı %99 oluyor.

Bakacağım, bide fsrde var sanki bu ekran kartı kullanımı sorunu. Fsr kapatınca cpudan yük %10 azalıyor ekran kartı kullanımı %99 oluyor.
Fsr açık şehir içi değerler böyle kusura bakmayın biraz bulanık kamerayla çektim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-23-12-25-36-528_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-12-23-12-25-36-528_com.miui.gallery.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 48
Bakacağım, bir de FSR'de var sanki bu ekran kartı kullanımı sorunu. FSR kapatınca CPU'dan yük %10 azalıyor ekran kartı kullanımı %99 oluyor.

FSR açık şehir içi değerler böyle kusura bakmayın biraz bulanık kamerayla çektim.
işlemciye tekrar baktigimda kullanimi 2k icin fazla belki bilemiyorum oyun optimizasyonundan kaynakli olabilecegini dusunuyorum sadece bu oyundaysa

Ben herhangi bir sorun göremedim %1 degerleri anlik cok fazla dusmuyorsa bir sorun yok gibi.

FSR acinca ekran karti yükü azalmasi normal.

Dedigim ssr yani ekran alan yansimasiydi sanirim o ayar FPS'i ciddi anlamda dusuruyor.

Son düzenleme:
Bakacağım, bir de FSR'de var sanki bu ekran kartı kullanımı sorunu. FSR kapatınca CPU'dan yük %10 azalıyor ekran kartı kullanımı %99 oluyor.

FSR açık şehir içi değerler böyle kusura bakmayın biraz bulanık kamerayla çektim.

CPU 1 2 3 4 5 kapatıp sadece normal CPU olanın kullanım yüzdesini açar mısın? Öyle daha iyi anlarız.