Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beka

Çalışkan
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Sistemi bu hafta her bir parçayı ayrı ayrı alıp özenle montaj yaptık. Dün akşam USB ile Windows 11 Home kurulumu yaptım. Sorun şu ki; şu kasayı açtığım anda klavye, mouse ve ekrana güç gelmiyor, bir süre sonra geliyor ama eski bir klavye taktığımda bilgisayar kapalı da olsa ışıkları yanıyor, yani çalışıyor. Böylelikle BIOS'a girebiliyorum ama sorunun devamı da şu ki masaüstüne geldiğimizde birçok komutum algılanmıyor ya da çok donuyor. Ayrıca bilgisayarı yeniden başlat dediğimde bir tepki olmuyor. Kapatmada da aynısı oluyor. Bilgisayarım simgesi ekranda olmadığı için.

Başlat sekmesinden tıkladığımda açılıyor ama anlam veremez oldum, sistem yanlış mı yüklendi anlamıyorum. Dün ilk kurduğumda böyle değildi. Bir şeyler açarken bile donuyor. Sabaha karşı ekran kartı ve anakart driverlarını son sürüme güncelledim. Yardımcı olmanız dileğiyle.

Sistem bilgisi:
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran kartı: RX 9070XT Nitro+
  • Monitör: ASUS TUF Gaming VG5R 23.8
  • Power Supply: ROG STRIX 750W Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD veya RAM arızalı olabilir. CrystalDiskInfo ile SSD'nın duruma bakın. EXPO açtınız mı? Yaptığınız son güncelleme dosya sistemi bozmuş olabilir. CMD'yi yönetici olarak açıp bu komutları girin.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow

Hiçbir şey yapamıyorum. EXPO açmıştım evet. CMD'yi de açamıyorum. Herhangi bir şey açmaya çalışıyorum açılmıyor. Kapatıp açtım bilgisayarı. Görev çubuğundan klasöre basınca açılıyor ama biraz kurcalayayım bastığım her şey tepkisiz kalacak. Mouse imlecinin yanında yükleme ibaresi oluyor. Kapatma ya da yeniden başlatma yapamıyorum. Kasadan kapıyorum.

CMOS pinleriyle BIOS sıfırlayın.

Nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz?

SSD veya RAM arızalı olabilir. CrystalDiskInfo ile SSD'nın duruma bakın. EXPO açtınız mı? Yaptığınız son güncelleme dosya sistemi bozmuş olabilir. CMD'yi yönetici olarak açıp bu komutları girin.

Kod:
sfc /scannow

Çalıştırdan hiçbir şey açılmıyor CMD yazıp enter yapıyorum bir şey olduğu yok. Görev Yöneticisi'ni bile açmıyor.

Arkadaşlar CMOS'u da denedim olmadı. RAM değiştirdim olmadı, benim RAM de sağlam. BIOS down yaptım olmadı down'a müsaade etmedi ASUS BIOS'u en güncel sürümden daha düşüğünü yüklemeye. Flaşta denedim. Bu sabah bilgisayarcıma gittim format attık düzeldi ekran geliyor kısa zamanda artık BIOS ayarıyla daha da hızlanabilir. İşlevler düzelmişti ama şu an tekrar aynı durumda. Nereye basarsam basayım açmıyor. Bilgisayarı kapatmıyor işlevsel sorun var. Mouse hareket ettirebiliyosun ama işlev yok. Ne yapmam lazım çözemiyorum. Daha sıfır bilgisayarım ve bir türlu kullanamadım.

Anakart değiştim ve temiz kurulum yaptım oldu.
SSD veya RAM arızalı olabilir. crystaldiskinfo ile SSD'nın duruma bakın. EXPO açtınız mı? Yaptığınız son güncelleme dosya sistemi bozmuş olabilir. CMD'yi yönetici olarak açıp bu komutları girin.

Kod:
sfc /scannow

Kod:
sfc /scannow

Hiçbir şey yapamıyorum. EXPO açmıştım evet. CMD'yi de açamıyorum. Herhangi bir şey açmaya çalışıyorum açılmıyor. Kapatıp açtım bilgisayarı. Görev çubuğundan klasöre basınca açılıyor ama biraz kurcalayayım bastığım her şey tepkisiz kalacak. Mouse imlecinin yanında yükleme ibaresi oluyor. Kapatma ya da yeniden başlatma yapamıyorum. Kasadan kapıyorum.

CMOS pinleriyle BIOS sıfırlayın.

Nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz?

Kod:
sfc /scannow

Çalıştırdan hiçbir şey açılmıyor CMD yazıp enter yapıyorum bir şey olduğu yok. Görev Yöneticisi'ni bile açmıyor.

Arkadaşlar CMOS'u da denedim olmadı. RAM değiştirdim olmadı, benim RAM de sağlam. BIOS down yaptım olmadı down'a müsaade etmedi ASUS BIOS'u en güncel sürümden daha düşüğünü yüklemeye. Flaşta denedim. Bu sabah bilgisayarcıma gittim format attık düzeldi ekran geliyor kısa zamanda artık BIOS ayarıyla daha da hızlanabilir. İşlevler düzelmişti ama şu an tekrar aynı durumda. Nereye basarsam basayım açmıyor. Bilgisayarı kapatmıyor işlevsel sorun var. Mouse hareket ettirebiliyosun ama işlev yok. Ne yapmam lazım çözemiyorum. Daha sıfır bilgisayarım ve bir türlu kullanamadım.

Anakart değiştim ve temiz kurulum yaptım oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm