SSD veya RAM arızalı olabilir. CrystalDiskInfo ile SSD'nın duruma bakın. EXPO açtınız mı? Yaptığınız son güncelleme dosya sistemi bozmuş olabilir. CMD'yi yönetici olarak açıp bu komutları girin.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow
Hiçbir şey yapamıyorum. EXPO açmıştım evet. CMD'yi de açamıyorum. Herhangi bir şey açmaya çalışıyorum açılmıyor. Kapatıp açtım bilgisayarı. Görev çubuğundan klasöre basınca açılıyor ama biraz kurcalayayım bastığım her şey tepkisiz kalacak. Mouse imlecinin yanında yükleme ibaresi oluyor. Kapatma ya da yeniden başlatma yapamıyorum. Kasadan kapıyorum.
CMOS pinleriyle BIOS sıfırlayın.
Nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz?
SSD veya RAM arızalı olabilir. CrystalDiskInfo ile SSD'nın duruma bakın. EXPO açtınız mı? Yaptığınız son güncelleme dosya sistemi bozmuş olabilir. CMD'yi yönetici olarak açıp bu komutları girin.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow
Çalıştırdan hiçbir şey açılmıyor CMD yazıp enter yapıyorum bir şey olduğu yok. Görev Yöneticisi'ni bile açmıyor.
Arkadaşlar CMOS'u da denedim olmadı. RAM değiştirdim olmadı, benim RAM de sağlam. BIOS down yaptım olmadı down'a müsaade etmedi ASUS BIOS'u en güncel sürümden daha düşüğünü yüklemeye. Flaşta denedim. Bu sabah bilgisayarcıma gittim format attık düzeldi ekran geliyor kısa zamanda artık BIOS ayarıyla daha da hızlanabilir. İşlevler düzelmişti ama şu an tekrar aynı durumda. Nereye basarsam basayım açmıyor. Bilgisayarı kapatmıyor işlevsel sorun var. Mouse hareket ettirebiliyosun ama işlev yok. Ne yapmam lazım çözemiyorum. Daha sıfır bilgisayarım ve bir türlu kullanamadım.
Anakart değiştim ve temiz kurulum yaptım oldu.