Şunu diyeyim, bu konu sürekli açılıyor ve gereksiz tartışma oluyor. Senin sistemin hakkı minimum 5070 Ti ve 9070 XT. 9070 XT alıp geçiyorsun, boş boş yazanlara kulak vermeyeceksin. 1 senedir kullanıyorum, hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım. Çökme olsa da çok nadiren, Windows 11 ve benim yaptığım UV ayarı yüzünden kitlendi sistem. AMD Adrenalin arayüzü, NVIDIA'dan 10 kat daha iyi; mükemmel, her şey en ayrıntısına kadar basitçe yapılabiliyor. Kart 5070 dahil 5000 serisinden çok daha serin çalışıyor. Oyunlarda ben bu yaz havasında dahi oyunda max gördüğüm 52°C, 53°C filan. Diğer çoğu oyunda ortalama, oyunda ultra dahi oynasam 44-45 derece, bildiğin ısınmıyor kart. 12 GB VRAM zaten rezil, ben almam, almadım ve çevremden onlarca kişiye de aldırmadım, ne olacağı belirsiz önümüz senelerde. 9070 XT'nin saf performansı zaten çok iyi, onun dışında RT ve FG de gayet güzel çalışıyor. FSR 4 ise DLSS ile tamamen aynı olmuş, çok çok iyi çalışıyor; orijinal görüntüden daha iyi hale getiriyor oyunu. Kısaca 9070 XT al, geç. 5070 Ti olsa derdim ama 5070 mantıksız çünkü oyun oynayacaksın dostum.
Ve model olarak en FP soğutmaya sahip Pulse modeli al; tepe model kartlarla bildiğin aynı sıcaklıkta çalışıyor, eşit fan koşulunda soğutma olarak çok iyi.