Bütçe
40.000 TL
Fikrine saygı duyarım. Zevkler renkler.
Aynen öyle, herkesin kendi görüşü. Kimisine karmaşık kimisine daha basit gelebilir. Kullanıcı deneyimine göre herkesin yorumu farklı. Boşuna AMD böyle NVIDIA böyle diye tartışmaya gerek yok. İki markanın da kendine göre avantajı dezavantajı vardır. Sonuçta ikisi de insan üretimi, uzaylı malı değiller.

Oyundan atma problemleri konsolda bile oluyor ki, konsollar çok basit sistemlerdir. Kullanıcı fişe taksın oynasın bir şeyle uğraşmasın mantığı vardır. Bilgisayarlar daha karmaşık sistemlerken oyundan atma problemi bence normal kaçar. Bunu bende yaşıyordum Arc Raiders' ta, sonradan öğrendik ki sorun ekran kartında değil oyunun kendisindeymiş, güncelleme ile çözüldü. Bence sistemin takılı ekran kartını görmemesi çok daha büyük bir problem.
Aynen, geçen haftalarda rastladım. Ben de forumlara bakınca konularda 5000 serisinde şu şu sorun vs. diyordu, pek bakmadım. Dediğin doğru, 9070 XT'de fabrikadan sorunlu gelen birçok kullanıcı oluyor. Sorunsuzu gerçekten bal gibi ama orasını söyleyeyim, her kart için aslında fabrikadan sorunlu gelebiliyor; iade edip yenisini alacaksın aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kullananlar, benim aldığım oyun fiyatlarına kart alıyorlar. Fiyatı için AMD alıyorsunuz, kabullenin artık.

Ekran Görüntüsü (9).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kullananlar, benim aldığım oyun fiyatlarına kart alıyorlar. Fiyatı için AMD alıyorsunuz, kabullenin artık.
Eki Görüntüle 269265

Öyle. Aradaki fiyat farkını vermeyip NVIDIA yerine AMD alıyorsanız şahsen ben kendim alsaydım AMD atıyorum 5070-5070 Ti yerine 9070 XT alsaydım. WattMan hatası aldığımda, sürücü sorunu, siyah ekran sorunu yaşadığımda açıkçası çok dert etmezdim. Arkadaş bunları bilerek alsın, bizim amacımız bu burada. Yaşarsa demesin yani ben bunu sorunsuz diye almıştım. :hehehe: o paraya bu kadar köfte oluyor.

Eki Görüntüle 269265
Arkadaşın dediği gibi ikiside insan yapımı sorun var ikisinde de burda tartışmaya gerek yok. İnan ben 5070 alacaktım hatta çoğu kişi ona yönlendirdi beni fakat 12gb vram dolayısı ile dayanamayıp sorunlu kısmına aldanmayıp 9070xt aldım.İyiki de almışım diyorum

Yok merak ettim dostum 9070xt kullanıyorum sorun yaşamadığım için rahatca yazabiliyorum zaten hersey fiyatına göre alınır bu yüzden zaten 9070xt aldı çoğu kişi 5070ti 60k 9070xt 30k olsa diyelim 2katı fiyata kimse almaz 5070ti makasa göre karar veriyor herkes

Arkadaşın dediği gibi ikisi de insan yapımı sorun var ikisinde de burada tartışmaya gerek yok. İnan ben 5070 alacaktım hatta çoğu kişi ona yönlendirdi beni fakat 12 GB VRAM dolayısı ile dayanamayıp sorunlu kısmına aldanmayıp 9070XT aldım. İyi ki de almışım diyorum.

Yok merak ettim dostum 9070XT kullanıyorum sorun yaşamadığım için rahatça yazabiliyorum zaten her şey fiyatına göre alınır bu yüzden zaten 9070XT aldı çoğu kişi 5070 Ti 60k 9070XT 30k olsa diyelim 2katı fiyata kimse almaz 5070 Ti makasa göre karar veriyor herkes.

Peki dostum, herkes mutluysa problem yok.

Peki dostum, herkes mutluysa problem yok.
Zaten mutlu olsun alan kişi, bazı kimliksizler atıp tutuyor; ona deli oluyorum. Adam daha görmediği karta sallıyor, ediyor, yanlış yönlendiriyor milleti. 5070 Ti alsa konu sahibi eyvallah ama hem oyun için alacak hem 5070 ile 9070 XT arasında kalmış. 5070 mantıksız, onu diyorum; yoksa adamın takıntısı vardır, 5070 alsın, sorun değil. Sadece ne olduğunu yazayım dedim, uzadı biraz. Sorunsuz kart alırsan güzel kullanır, sorun da yaşamazsın zaten. 🫡

Neye güldün hocam, doğruyu söyleyince AMD Adrenalin şu an NVIDIA'ya göre daha iyi. Her şey var içinde, her oyuna göre farklı ayar dahi çekebiliyorsun. Kullanmadın sayıyorum. 😀
Ayrıca 'her oyuna özel ayar yapabiliyoruz' dediğin şey NVIDIA App ve Denetim Masası'nda yıllardır olan standart bir özellik zaten. Önemli olan arayüzdeki renkli butonlar değil ki NVIDIA'nın sürücü seviyesinde Tensor çekirdekleriyle sunduğu yapay zeka ve donanım ekosistemidir. Adrenalin arka planda yüksek RAM ve işlemci kaynağı tüketen ağır bir yazılımken, NVIDIA App minimalist yapısıyla sisteme daha az yük bindirir. Arka planda ise AMD'nin yanına bile yaklaşamadığı NVENC NVDEC donanımsal encoder’ı, AI destekli görüntü ölçekleyen DLDSR, SDR oyunları ve internetteki videoları 4K HDR’a dönüştüren RTX HDR Video, oyun motoru kuyruğuna doğrudan müdahale eden NVIDIA Reflex ve Ray Tracing kumlanmasını AI ile çözen Ray Reconstruction gibi doğrudan çip seviyesinde çalışan teknolojiler yürür. Makyajlı bir arayüze bakıp sürücü övmek yerine arka plandaki donanımsal latency optimizasyonuna ve AI gücüne bakmak lazım. 😀 Nvidia panel yeteneği çok daha fazla, AMD'nin kontrol paneli en son Recep hocamın videosunda Windows 7 glitch gözüküyordu.

9070XT nin hangi modelini kullanıyorsunuz hocam ve hiç sıkıntı yaşadığınız oldu mu acaba?
ASUS Prime RX 9070 XT modelini kullanıyorum. Bu karttan önce de ASUS Dual RX 9060 XT 16 GB kullandım.

Ayrıca CS2 ve R6 dahil online ve hikaye oyunlarını oynuyorum. Hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadım. Bu kartta ve 9060 XT de sorun yaşatmadı.

Kartla sorun yaşayanlar var. Farklı hata ekranları görenler de. Daha dün 9070 XT kart ile stutter yaşıyorum konu başlığı ile çözüm arayan bir kullanıcı, sorunu EXPO profilini değiştirerek çözdü. "Kedi ne görmüş, yara sanmış" gibi abartılı yorumları dikkate almayın. Kartı kullanmayanlar da sallayıp duruyor.

Eki Görüntüle 269265
Oyununuzu yesinler. Fiyatı için alıyoruz evet, başka soru?