Bütçe
15.000 TL
Bütçe sorunu yoksa 9800X3D alın, 240 mm almanın bir esprisi yok onlar hava soğutmalarla eş değer performans veriyor, sıvı soğutma olacaksa 360 mm olsun.

Bütçe sorunu yoksa 9800X3D alın, 240 mm almanın bir esprisi yok onlar hava soğutmalarla eş değer performans veriyor, sıvı soğutma olacaksa 360 mm olsun.

Sizce anakart seçimim mantikli mi ses kartı özelikleri benim için önemli Wi-Fi ve Bluetooth da cabası açıkçası.

RAM PSU kasa sıvı soğutucu ve diğer parçalar için de önerilerinizi bekliyorum mantıklı olan seçimi araştırarak yapma taraftarıyım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Kaliteli de olsa anakartlara entegre ses çiplerinin çok avantaj sağlayacağını düşünmüyorum, diğer özellikleri zaten orta seviye B650 anakartlarda da var, ses takıntınız varsa harici bir ses cihazı daha mantıklı olur.

Bütçe belirtirseniz öneri yapayım.

Kaliteli de olsa anakartlara entegre ses çiplerinin çok avantaj sağlayacağını düşünmüyorum, diğer özellikleri zaten orta seviye B650 anakartlarda da var, ses takıntınız varsa harici bir ses cihazı daha mantıklı olur.

Bütçe belirtirseniz öneri yapayım.

Bütçe 30 üstü diye düşünüyorum hocam ekran kartım var 4070 Ti sıvı soğutmam MSI 240mmV2 onu satıp 360mm alacağım.

Senin linkini attığın anakartın X870 olanı çok güzel bir indirimde eğer ilgilenirsen. https://app.hb.biz/nR8JZG5wAj2P

Öncelikle merhaba,

Hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Fiyat farkına değer mi? Anakart olarak seçimim:
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905257923.html

Ekran kartım RTX 4070 Ti. Kasa, PSU, RAM gibi önerilerinizi bekliyorum.
Ayrıca 240 mm sıvı soğutucu yeterli olur mu yoksa 360 mm tercih etmeli miyim her iki işlemci için?

9800X3D ile 7800X3D arasında 5000 civarı fiyat oynuyor. Bugün bir GoW incelemesinde arada 40 FPS fark vardı fakat oyundan oyuna göre değişir bu, bazısında 10 FPS ancak bile görebilirsin. İşlemci nadir değişen bir bileşen olduğu için ben 5000 lira fazla verme taraftarıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin linkini attığın anakartın X870 olanı çok güzel bir indirimde eğer ilgilenirsen. https://www.hepsiburada.com/asus-tu...ci-uyumlu-p-HBCV00008BKV08?magaza=Zorexpress&

9800X3D ile 7800X3D arasında 5000 civarı fiyat oynuyor. Bugün bir GoW incelemesinde arada 40 FPS fark vardı fakat oyundan oyuna göre değişir bu, bazısında 10 FPS ancak bile görebilirsin. İşlemci nadir değişen bir bileşen olduğu için ben 5000 lira fazla verme taraftarıyım.

Hocam açıkçası şöyle düşündüm çekim gücü harcama olarak 7800X3Dden daha fazla enerji harcıyor ama daha az sıcaklık saçıyor yeni teknoloji sayesinde bu da beni cezbediyor.

Bunu değiştirmenize gerek yok.

Anakart dahil mi bütçeye?

Evet ben şunu da düşünmedim değil ekran kartını satıp (4070 Ti) ya 5080 ya da 5070 Ti almakta fena fikir değil gibi durmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam açıkçası şöyle düşündüm çekim gücü harcama olarak 7800x3DDen daha fazla enerji harcıyor ama daha az sıcaklık saçıyor yeni teknoloji sayesinde bu da beni cezbediyor.

Evet ben şunu da düşünmedim değil ekran kartını satıp (4070 Ti) ya 5080 ya da 5070 Ti almakta fena fikir değil gibi durmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yoksa 6xxx serisini mi beklemeyelim. Zaten MFG olduğu için 3X FPS artışı bir fayda etmiyor çünkü gecikme de artıyor 3X FPS tam anlamıyla nativedeki hissiyatı vermiyor.

Son düzenleme: