Yani bence de diğerkinler ne kadar "X" olduğu için çekici dursada birdaki en mantıklı seçim R7 7700 olacaktır.

Merhaba, yeni bir sistem alacağım ama ekran kartında kafam çok takıldı. Eğer 4070 alacaksam 3 farklı model arasında kaldım. Bu ikisi ve alttakinin super versiyonu. İşlemci R7 7700.

Bir de Intel ve AMD var tabii. Ben yeni bir masaüstü kullanıcısı olduğumdan dolayı sorunlarla çok uğraşamam. AMD ekran kartlarında nedense siyah ve beyaz olarak 2 ayrı taraf var bir taraf onu gömüyor, diğeri de en iyi ekran kartı olduğunu savunuyor bu yüzden AMD konusunda kararsızım. Bir de Intel var oda nedense bazı oyunlarda çok iyi bazı oyunlarda ise berbat. Optimizasyondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Intel'de yeni olduğundan mutlaka sorun çıkartacaktır diye düşünüyorum. Sizce yeni bir masaüstü kullanıcısı olarak hangisini almalıyım?
Not: Eğer daha ucuz ekran kartı alırsam işlemci değişebilir.

Peki bu konu?

Altarnatiflerle beraber böyle dizdim ama hazır sistemlere de bakılabilir. Kafamdaki kalite çizgisiden ödün vermemeye çalıştım.

Phantom Spirit seçilirse 48.800,82 TL tutuyor. Birisi kasa ve PSU 3k'ya bulmuştu ama şu an aklıma gelmedi.

Altarnatiflerle beraber böyle dizdim ama hazır sistemlere de bakılabilir. Kafamdaki kalite çizgisiden ödün vermemeye çalıştım.

Phantom spirit seçilirse 48.800, 82 TL tutuyor. Birisi kasa ve PSU 3K'ya bulmuştu ama şu an aklıma gelmedi.

Hocam böyle pahalıya patladı gibi.

(Elime para geçtiğinde bir tane daha alacağım şu anlık dursun)

Bana soğutucu ve içinde PSU olan kasa lazım (işlemci soğutucusu işlemcinin yanında var)

Pardon anakartı unutmuşum hemen onu da atayım.

Bana uygun fiyatlı PSU'lu kasa ve sıvı soğutucu önerir misiniz?

Phantom spirit seçilirse 48.800, 82 TL tutuyor. Birisi kasa ve PSU 3K'ya bulmuştu ama şu an aklıma gelmedi.

Sıvı soğutucu tek fanlı olsa sorun çıkarır mı?

Son düzenleme:
Hocam böyle pahalıya patladı gibi.

(Elime para geçtiğinde bir tane daha alacağım şu anlık dursun)

Bana soğutucu ve içinde PSU olan kasa lazım (işlemci soğutucusu işlemcinin yanında var)

Pardon anakartı unutmuşum hemen onu da atayım.

Bana uygun fiyatlı PSU'lu kasa ve sıvı soğutucu önerir misiniz?

RAM hiç olmamış hocam bir tık daha iyi olabilir.

Aha buldum.

Sıvı soğutucu tek fanlı olsa sorun çıkarır mı?

Hiç tavsiye etmem. Onun yerine önerdiğim hava soğuma daha verimli olur veya Deep Cool LE500-520'de olabilir.

Bence alabiliyorsanız LE500 veya Phantom Spirit, RAM'leri de yukardaki dediğimden yapın. Kasa ve PSU 3k'ya buldum. Anakart'ta daha ucuz olarak önerdiğim ASUS anakart olur. Harika sistem olur vallahi. 4 tane hazır sistem sitesine baktım bu fiyata daha düşük sistemler var gördüm.

48.070,65 TL tutuyor, Phantom Spirit seçerseniz 47.970,65 TL tutuyor.

Son düzenleme:
RAM hiç olmamış hocam bir tık daha iyi olabilir.

Aha buldum.

Hiç tavsiye etmem. Onun yerine önerdiğim hava soğuma daha verimli olur veya Deep cool LE500-520'de olabilir.

Bence alabiliyorsanız LE500 veya Phantom spirit, RAM'leri de yukarıdaki dediğimden yapın. Kasa ve PSU 3K'ya buldum. Anakartta daha ucuz olarak önerdiğim ASUS anakart olur. Harika sistem olur vallahi. 4 tane hazır sistem sitesine baktım bu fiyata daha düşük sistemler var gördüm.

48.070, 65 TL tutuyor, Phantom spirit seçerseniz 47.970, 65 TL tutuyor.

İşlemci soğutucu var işlemci yanında.

Hocam bu RAM'i ben sonra artıracağım şu anlık 16 alayımda sonra alacağım tekrar.

Hocam benim attığım 5600 sizin attığınız 6000MHz çok fark yok.

Hocam gerçekten bütçeyi çok zorladım 4070 alsam çok fark olur mu eğer fazla fark olmicaksa 4070 alayım.

Son düzenleme: