Hocam gerçekten bütçeyi çok zorladım 4070 alsam çok fark olur mu eğer fazla fark olmicaksa 4070 alayım.

O zaman 4070 alın, RAM'lerin ayını kit ve aynı çip olması EXPO'da sorun yaşama olasılığınız minimuma indirir. İleride alacağınız modülün çipleri farklı olabileceğinden sıkıntı olabilir.

İşlemci soğutucu var işlemci yanında.

Evet var, önerdiğim 4070 ve Phantom Spirit seçerseniz 45.470.65 TL, Deep Cool LE500 seçerseniz 45.570, 65 TL tutuyor.

Hocam benim attığım 5600 sizin attığınız 6000MHz çok fark yok.

Ayrıca attığınız RAM 5600 MHz CL46, benim önerdiğim 6000 MHz CL30 değerine sahip ve Dual kit, 2x16 toplam 32 GB.

Ekran kartı marka bir şey isterseniz, (Galax'tan hariç) ASUS Dual 7800 XT'de seçebilirsiniz, 4070 ile benzer performansı var.

Son düzenleme:
Ekran kartı marka bir şey isterseniz, (Galax'tan hariç) ASUS Dual 7800 XT'de seçebilirsiniz, 4070 ile benzer performansı var.

AMD hiç bilmediğimden ve kullanan arkadaşımda olmadığından riske girmek istemiyorum ama ileride almak isterim.

O zaman 4070 alın, RAM'lerin ayını kit ve çip olması EXPO'da sorun yaşama olasılığınız minimuma indirir. İleride alacağınız modülün çipleri farklı olabileceğinden sıkıntı olabilir.

Hocam bu kısmı anlamadım.

RAM, sıvı soğutucu ve SSD hariç 40.750TL tutuyor şu anda.

Ben SSD'yi unuttum 😅 siz hangi parçaları hesapladınız?

Hocam ben şu anda anakart, ekran kartı, işlemci ve kasayı hesapladım😅
RAM'i 16 alıp sonra da ekleyeceğim, SSD ise 1TB alacağım yeter bana.

Bu ekstra 600 TL ama bu kasayı alacağım.

Bir de neden ekstradan işlemci soğutucu alın dediniz? Zaten gelecek yanında yetersizmi kalır.

Değil ama en az 6 ayda bir yapılabilir.

Tamam ben 4070 kesin alacağım sipariş vereceğim bugün ya da yarın kasayı da 3600TL'ye Rampage 650W 4 fanlı beyaz bir kasa buldum onu alacağım.
İşlemci R7 7700 alacağım anakart sizin önerdiğinizi alırım işlemci soğutucusu 120mm alsak yeterli olur mu zaten çok ağır işlerde kullanmayacağım bir de sadece 1 adet işlemci soğutucusu takılıyor sanırsam işlemcinin yanında geleni takmayacağım o yüzden fansız alacağım.
Not: Yardımın için çok teşekkürler.

PSU berbat bu arada bilginiz olsun.

Rampage PSU'su mu? Anladım.

PSU berbat bu arada bilginiz olsun.

Hocam sizin attığınızın markası belli değil PSU iyi midir sizce?
Bir de sizin önerdiğinizi alabilirim ama kasanın 3300TL'yi geçmemesi lazım.

Hocam 4070'i iyzico ile ödeyince 1000TL indirim veriyor kaptık gene indirimi.

Yeter ama hiç tavsiye etmem. Bu tür giriş seviyesi soğutmalar kısa ömürlü olur.

Sizin önerdiğinizi alacağım kasa hakkında attığınız kasanın PSU iyi midir?

Screenshot_2025-02-05-12-33-55-498_com.android.chrome.webp

Bu nasıldır?

Son düzenleme: