AceTeq
Üstün
@Haluk Albayrak, ekran kartının takılı olmaması işlemciyi bağlamaz gibi bence.
@Haluk Albayrak, ekran kartının takılı olmaması işlemciyi bağlamaz gibi bence.
Bu test yükünde çıkması mümkün değil. R23'te baktın mı Cinebench mesela @Haluk AlbayrakHenüz ekran kartımı almadığım için iGPU ile kullanıyorum bilgisayarı ve bugün topladım. PBO Advanced ve 105W modda. Curve Optimizer negative 25 ve override da +100 olarak verdim fakat 140W çekerken 5000 MHz üstüne çıkmıyor. Acaba iGPU açık ve o da güç çekiyor diye mi? Ryzen Master üzerinden baktığımda yük altında CPU 100W çekiyordu GPU da 40W çekiyordu. Sıcaklık 140W toplam çekerken 85 derecede yani throttle olmuyor diye düşünüyorum. EXPO da EXPO 1'e ayarlı. RAM'lerim Lexar 6000 MHz CL28 1.4v
@Ayhan Dönmez.
Eki Görüntüle 184201
Bu test yükünde çıkması mümkün değil. R23'te baktın mı Cinebench mesela @Haluk Albayrak
iGPU kapat gereksiz watt ve sıcaklık artışından başka işe yaramaz eğer kullanmıyorsan bir de. Anakartın neydi, marka model ve ZenTimings SS atarsan bakalım. @Haluk Albayrak
+100 -25 stabilse kalabilir ama stabil olmama şansı yüksek. Prime95 small test ile 1 saat test et onu.
Ekran kartının etkisi olmaz şu anki yaptığın testlere. BIOS olarak güncel kalman gerekli. RAM ayarı vereyim onları uygula BIOS güncelledikten sonra. PBO için AI Tweaker'den PBO kısmına gir, Medium Load Boostit-Enable PBO-Enable Scaler-Auto veya 6x dene. Curve Optimizer All Cores -20 dene, stabilse bunda kalsın. Üstünün faydası gaming için sınırlı, instabilite getirir. Bir de boost clock override +200 çok gerek yok, +100 ver öyle kalsın. @Haluk Albayrak Cinebench R23 SS atarsın, HWiNFO portable sürüm indir, sensörleri SS atarsan inceleriz.Anakart ASUS TUF gaming B650M-E Wi-Fi. 9070 XT sipariş verdim fakat şu anda gpum yok. O yüzden mecbur iGPU kullanıyorum. Asıl testleri ekran kartı gelince yapsam daha sağlıklı olmaz mı?
Eki Görüntüle 184259
Anakart ASUS TUF gaming B650M-E Wi-Fi. 9070 XT sipariş verdim fakat şu anda gpum yok. O yüzden mecbur iGPU kullanıyorum. Asıl testleri ekran kartı gelince yapsam daha sağlıklı olmaz mı?
Eki Görüntüle 184259
Ekran kartının etkisi olmaz şu anki yaptığın testlere. BIOS olarak güncel kalman gerekli. RAM ayarı vereyim onları uygula BIOS güncelledikten sonra. PBO için AI Tweaker'den PBO kısmına gir, medium load boostit-enable PBO-enable scaler-Auto veya 6X dene. Curve Optimizer all cores -20 dene, stabilse bunda kalsın. Üstünün faydası gaming için sınırlı, instabilite getirir. Bir de Boost clock override +200 çok gerek yok, +100 ver öyle kalsın. @Haluk Albayrak Cinebench R23 SS atarsın, HWiNFO portable sürüm indir, sensörleri SS atarsan inceleriz.
R23 için multicore çalıştır, test duration kısmını off yap üstten options kısmında olması gerekli, 1 defa render alsın.
Eki Görüntüle 184262
Böyle dener misin DRAM timings kısmından, geri dönüş yaparsan inceleriz.
Integrated Graphics-disabled Fast boot-disabled IOMMU-tsme-smee-SVM-disable
Memory context restore-Power down-DDR training runtime reduction-disable
@Haluk Albayrak bunları uygula ekstra.
Tamamdır eve gittiğimde yapacağım. Ek olarak entegre grafiği devre dışı bırakırsam görüntü gitmez mi? Ekran kartım yok sonuçta.
Bu arada kiti cl26 yapmak istiyor musun?Tamamdır eve gittiğimde yapacağım. Ek olarak entegre grafiği devre dışı bırakırsam görüntü gitmez mi? Ekran kartım yok sonuçta.
Ek olarak curve -20 ve override 0 yaptım denemelik. Yine 5000 de bunu HWiNFO'dan da baktım aynı şekilde gözüküyor. Tam yükte değilken tam hıza çıkabiliyor. Galiba entegre grafiği devde dışı bıraktığımda tekrardan denemem lazım. Ek olarak tam yükte 86 derece civarında tutabiliyor CPU'yu Aqua Elite 360 v3. throttle sıcaklığına 9 derece uzak olduğu için iyidir sanırım.
Eki Görüntüle 184263
+100 -20 ile CPU+RAM Large+Extreme açıp SS at, ona bakalım. CPU AVX testinde 5.5 GHz görmen imkansız.Tamamdır eve gittiğimde yapacağım. Ek olarak entegre grafiği devre dışı bırakırsam görüntü gitmez mi? Ekran kartım yok sonuçta.
Ek olarak curve -20 ve override 0 yaptım denemelik. Yine 5000 de bunu HWiNFO'dan da baktım aynı şekilde gözüküyor. Tam yükte değilken tam hıza çıkabiliyor. Galiba entegre grafiği devde dışı bıraktığımda tekrardan denemem lazım. Ek olarak tam yükte 86 derece civarında tutabiliyor CPU'yu Aqua Elite 360 v3. throttle sıcaklığına 9 derece uzak olduğu için iyidir sanırım.
Eki Görüntüle 184263
@Haluk Albayrak Evet, entegre devredışı bırakırsan görüntü gider. Ekran kartını taktıktan sonra onu devre dışı bırak, şu an için sıkıntı olmaz.Tamamdır eve gittiğimde yapacağım. Ek olarak entegre grafiği devre dışı bırakırsam görüntü gitmez mi? Ekran kartım yok sonuçta.
Eki Görüntüle 184263
Bu arada kiti CL26 yapmak istiyor musun?
1.5 Vdd'ye CL26 olacaktır sorunsuz bu kit, eğer olursa öyle kullan. Fan vesaire üfletmene gerek yok, 2-3 derece en fazla sıcaklık artar, oyunda zaten ısınan bir kit değil bu, Single rank kitler ısınmaz. Trefı 50k bırakacağın için sıcaklık kaynaklı hata almazsın. @Haluk Albayrak
+100 -20 ile CPU+RAM large+Extreme açıp SS at, ona bakalım. CPU AVX testinde 5.5 GHz görmen imkansız.
200 watt üzeri çekerse ancak görebilir, anakart BIOS tarafından limitli şu anda, limiti kaldırabilirsin AI tweaker PBO kısmında disable current limiter ayarını enable çekersen olması gerekli. Gerek yok buna, dediğim CPU+RAM testinde bak ya da R23'te.
@Haluk Albayrak evet, entegre devre dışı bırakırsan görüntü gider. Ekran kartını taktıktan sonra onu devre dışı bırak, şu an için sıkıntı olmaz.
@Haluk Albayrak şu attığım ZenTimings gibi EXPO1 üzerine zamanlamaları değiştir, Nitro ayarları vereyim onu uygula sonra save & exit yap. Eğer stabilse 1.5 vdd verip CL26 olarak değişip tekrar test et, zararı yok bu voltajın bu kitlere, ömründen vesaire yemez.
![]()
Release TestMem5 0.13.1 · CoolCmd/TestMem5
Часть секции ресурсов перекинута из TM5.EXE в TM5.DLL, чтобы тупые антивирусы заткнулись.github.com
![]()
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.pcstonks.ru
Program bunları kullanacaksın, bir de sensör için HWiNFO portable sürüm, yalnız sensör modunu açabilirsin tam mod çok gerek yok.
![]()
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.www.hwinfo.com
Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x @Haluk Albayrak
1.6 civarına da 6200 c26 olur ama fan üfletmek gerekli, tREFI 65535 yapamazsın bir de şu anki halde bile testte hata verir. 55-60 üzeri tREFI için hata zonu fullersen eğer, o yüzden 50K kalsın. Fan üfletirim dersen 65535 kalabilir. Ekran kartı üstüne 12 cm 1500 rpm civarı bir fan dikersen rahatça hava üfler, o fanlar düşmüyor dik koyduğunda. @Haluk Albayrak Kasayı sallamadığın müddetçe.Tamamdır eve dönünce kitleri CL26 yapalım. 39 40 derecelerde geziyor zaten. Laptopta 80 derece sabit kullanıyordum sorun olmaz.
1.6 civarına da 6200 C26 olur ama fan üfletmek gerekli, trefı 65535 yapamazsın bir de şu anki halde bile testte hata verir. 55-60 üzeri trefı için hata zonu fullersen eğer, o yüzden 50k kalsın. Fan üfletirim dersen 65535 kalabilir. Ekran kartı üstüne 12 cm 1500 RPM civarı bir fan dikersen rahatça hava üfler, o fanlar düşmüyor dik koyduğunda. @Haluk Albayrak kasayı sallamadığın müddetçe.
8000 2:1 mod da yapabilirsin bu RAM'leri bu arada ama 9700X için çok değmez hele ki bu anakartta. 8000+ için 1 DPC olsa iyi olur. B650'de çok doğru olmaz 2:1 mod zorlamak. 1:1 mod ile aynı performansı alacaksın zaten tek ccd işlemci.