6200-6400 olur, 6600 olması imkansız bu anakartta. 6400 de düşük ihtimal, SoC fullersen ancak mümkün. iGPU kapatmadığın müddetçe 1:1 mod zorlayamazsın, iGPU SoC'den çalıyor @Haluk Albayrak

Intel'deki vccsa voltajına benzer.

Tamamdır fan kullanmadan nasıl yapabilirsek hoş olur. GPU gelince nebi beyin yaptığını yapacağım. Ek olarak Aorus Elite aldım 35.5k ya 5 taksit kararsızım pahalıya mı geldi. Alta SilverStone 3 tane fan almayı düşünüyorum bütçe çıktığında birkaç aya.

DAB0CEB9-70B4-4D90-AC9D-4BA0863FE738.webp

Tamamdır fan kullanmadan nasıl yapabilirsek hoş olur. GPU gelince nebi beyin yaptığını yapacağım. Ek olarak Aorus Elite aldım 35.5k ya 5 taksit kararsızım pahalıya mı geldi. Alta SilverStone 3 tane fan almayı düşünüyorum bütçe çıktığında birkaç aya.

Eki Görüntüle 184270
Air blazer takabilirsin alta, GPU için iyi olur hava takviyesi sağlar. Kasa gayet iyi problem yok görünüşte. 1.5 VDD verirsen fan dikmene gerek yok, 1.48-1.52 VDD arasına 6000 CL26 yapmalı bu kit. 1.5 deneyip hata varsa 1.52'de durursun. Ama alt zamanlar da hata verebilir tabi, o yüzden ilk önce 6000 CL28 1 saat test et Testmem5 1usmus profili ile, ilk açışta AWE hatası verir, PC reslemen gerekli. @Haluk Albayrak

Air blazer takabilirsin alta, GPU için iyi olur hava takviyesi sağlar. Kasa gayet iyi problem yok görünüşte. 1.5 vdd verirsen fan dikmene gerek yok, 1.48-1.52 vdd arasına 6000 CL28 yapmalı bu kit. 1.5 deneyip hata varsa 1.52'de durursun. Ama alt zamanlar da hata verebilir tabii, o yüzden ilk önce 6000 CL28 1 saat test et TestMem5 1usmus profili ile, ilk açışta awe hatası verir, PC reslemen gerekli. @Haluk Albayrak

Satın alırken 6000 CL28 olarak satın almıştım ona göre iyi silikonlar seçilip satılmıyor mu? EXPO 1 de stabildi dün kullanırken tabii oyunda veya yükte denemedim. 1.4v gözüküyordu BIOS üzerinde.

ek olarak fclk 2000 alıp 1:1 moda manual olarak ayarladım. @Ayhan Dönmez

Satın alırken 6000 CL28 olarak satın almıştım ona göre iyi silikonlar seçilip satılmıyor mu? EXPO 1 de stabildi dün kullanırken tabii oyunda veya yükte denemedim. 1.4v gözüküyordu BIOS üzerinde.
CL28 1.4v'ta açabildiği için iyi silikon oluyor. CL26 için 1.5 ister yüksek ihtimalle o civardadır. Bu ZenTimings SS atmıştım, onları Nitro ayarları ile 1 saat test et 1usmus ile, hata yoksa CL26 deneyip tekrar test etmen lazım. @Haluk Albayrak

EXPO1 test etmene gerek yok, o zaten stabil. Bu ayarları EXPO1 üzerine yazıyorsun ama Nitro ile birlikte:

1757659630404.webp

Önce bunu test edeceksin, stabilse 1.5 VDD CL26 deneyeceksin.

Tek seferde yaparsan hata kaynağı bulamazsın adım adım gitmen gerekli.

Nitro ayarların bunlar:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 RX-TX Burst Length-8X/8X

Stabil olduğundan emin olana kadar Memory Context Restore ve Power Down-Disable ayarla DRAM Timings kısmından. Stabilite sağlandıktan sonra bu 2 ayarı Auto çekersin, ya da rahatsız olmazsan her açışta trainler RAM'leri bir kez, o daha iyi olur, tercih meselesi.

Bu ayarlar A-Die için geçerli yalnızca, M'de patlar bir de. M-Die tRP 32, tRFC 400'de tökezler. 16 M-Die çoğunlukla yapamaz tRP kısmını. 24'lük yeni sürüm M'ler yapıyor bir kısmı, A-Die çok şanssız değilsen tRP 30 yapar. Seninki A-Die 16 GB. @Haluk Albayrak

Son düzenleme:
CL28 1.4V'ta açabildiği için iyi silikon oluyor. CL26 için 1.5 ister yüksek ihtimalle o civardadır. Bu ZenTimings SS atmıştım, onları Nitro ayarları ile 1 saat test et 1usmus ile, hata yoksa CL26 deneyip tekrar test etmen lazım. @Haluk Albayrak

EXPO1 test etmene gerek yok, o zaten stabil. Bu ayarları EXPO1 üzerine yazıyorsun ama Nitro ile birlikte:

Eki Görüntüle 184277

Önce bunu test edeceksin, stabilse 1.5 vdd CL26 deneyeceksin.

Nitro ayarların bunlar:

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8X/8X

Stabil olduğundan emin olana kadar Memory context restore ve Power down-disable ayarla DRAM timings kısmından. Stabilite sağlandıktan sonra bu 2 ayarı Auto çekersin, ya da rahatsız olmazsan her açışta trainler RAM'leri bir kez, o daha iyi olur, tercih meselesi.

Bu ayarlar a-die için geçerli yalnızca, M'de patlar bir de. M-die tRP 32, tRFC 400'de tökezler. 16 m-die çoğunlukla yapamaz tRP kısmını. 24'lük yeni sürüm M'ler yapıyor bir kısmı, a-die çok şanssız değilsen tRP 30 yapar. Seninki a-die 16 GB. @Haluk Albayrak

Vallahi hocam RAM konusunda pek bilgili değilim. Buradaki kısaltmalar ne işe yarıyor tek tük biliyorum. Eve gidince detaylı şekilde deneyeyim. Bu ayarların düz EXPO ayarlara töre % kaç performansa etkisi olur.

Vallahi hocam RAM konusunda pek bilgili değilim. Buradaki kısaltmalar ne işe yarıyor tek tük biliyorum. Eve gidince detaylı şekilde deneyeyim. Bu ayarların düz EXPO ayarlara töre % kaç performansa etkisi olur.
Nebi'nin testi vardı tek tek kıyaslamış, bakarsın ona. %10-20 arası kazanç olur, oyun kısmında hikaye tabanlıları çok etkilemez, FPS tabanlıları etkiliyor %1 Low ve FPS artışı sağlar, akıcılık artar.

Nebi'nin testi vardı tek tek kıyaslamış, bakarsın ona. %10-20 arası kazanç olur, oyun kısmında hikaye tabanlıları çok etkilemez, FPS tabanlıları etkiliyor %1 Low ve FPS artışı sağlar, akıcılık artar.

Teşekkürler. Ek olarak sıvı soğutmanın pompasını takarken bastırıp takıp vidaladım diğer türlü sağa sola oynuyordu. Sizce bir gerginlik gözüküyor mu? Radyatörü de hafif sola aldım gerilmesin diye. Fotoğrafı yukarıda paylaşmıştım.

Teşekkürler. Ek olarak sıvı soğutmanın pompasını takarken bastırıp takıp vidaladım diğer türlü sağa sola oynuyordu. Sizce bir gerginlik gözüküyor mu? Radyatörü de hafif sola aldım gerilmesin diye. Fotoğrafı yukarıda paylaşmıştım.
Bir problem olmaz, hafif bastırmak gerekli zaten, bir de vidaları çapraz ya da karşılıklı 2-3'er tur sırayla sıkıp dönmediği yerde bırakmak lazım. Fazla baskı zararlı.

Bir problem olmaz, hafif bastırmak gerekli zaten, bir de vidaları çapraz ya da karşılıklı 2-3'er tur sırayla sıkıp dönmediği yerde bırakmak lazım. Fazla baskı zararlı.

Sonunda evdeyim CPU'yu güzel şekilde çalıştırmayı başardım. RAM için de farklı konu açabilirim. 85-86 derece arası -30 curve +150 ve 7X scalar.

1757839024073.webp

CL28 1.4V'ta açabildiği için iyi silikon oluyor. CL26 için 1.5 ister yüksek ihtimalle o civardadır. Bu ZenTimings SS atmıştım, onları Nitro ayarları ile 1 saat test et 1usmus ile, hata yoksa CL26 deneyip tekrar test etmen lazım. @Haluk Albayrak

Eki Görüntüle 184277

Önce bunu test edeceksin, stabilse 1.5 vdd CL26 deneyeceksin.

Nitro ayarların bunlar:

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8X/8X

Stabil olduğundan emin olana kadar Memory context restore ve Power down-disable ayarla DRAM timings kısmından. Stabilite sağlandıktan sonra bu 2 ayarı Auto çekersin, ya da rahatsız olmazsan her açışta trainler RAM'leri bir kez, o daha iyi olur, tercih meselesi.

Bu ayarlar a-die için geçerli yalnızca, M'de patlar bir de. M-die tRP 32, tRFC 400'de tökezler. 16 m-die çoğunlukla yapamaz tRP kısmını. 24'lük yeni sürüm M'ler yapıyor bir kısmı, a-die çok şanssız değilsen tRP 30 yapar. Seninki a-die 16 GB. @Haluk Albayrak

Üstte dediklerinizi yaptım şimdi yeniden başlatıyorum.

15 dakika sonucunda ayarlarınızla bellekler şu anda 53 derece ve 1usmus testinde ve 5. cycle şu anda 0 hata. CPU tarafında şanslı mıymışım nasıl sonuçlar hocam? @Ayhan Dönmez.

Son düzenleme: