Sonunda evdeyim CPU'yu güzel şekilde çalıştırmayı başardım. RAM için de farklı konu açabilirim. 85-86 derece arası -30 curve +150 ve 7X scalar.

Eki Görüntüle 184789

Üstte dediklerinizi yaptım şimdi yeniden başlatıyorum.

15 dakika sonucunda ayarlarınızla bellekler şu anda 53 derece ve 1usmus testinde ve 5. cycle şu anda 0 hata. CPU tarafında şanslı mıymışım nasıl sonuçlar hocam? @Ayhan Dönmez.
Gayet iyi, olması gerektiği gibi ve yeterli. Üstünü zorlamaya çok gerek yok. -30 tam stabil olmayabilir ama, Prime95 small testi 1-2 saat çalıştır onun için, hata vermezse stabil kabul edebilirsin.

ZenTimings SS atarsan RAM'lere bakalım, güncel linki bu.

Gayet iyi, olması gerektiği gibi ve yeterli. Üstünü zorlamaya çok gerek yok. -30 tam stabil olmayabilir ama, Prime95 small testi 1-2 saat çalıştır onun için, hata vermezse stabil kabul edebilirsin.

ZenTimings SS atarsan RAM'lere bakalım, güncel linki bu.

O teste çok üşendim şimdi oyunda sorun yaparsa az voltaj yükseltirim. @Ayhan Dönmez.

1757842233195.webp

O teste çok üşendim şimdi oyunda sorun yaparsa az voltaj yükseltirim. @Ayhan Dönmez.

Eki Görüntüle 184807
O test değil de daha detaylı gösteriyor, ZenTimings daha yeni sürümü. Sendeki eski 1.35 sürümü. Çok hata alacağını sanmam şu anki profilde zaten. Hata verecek bir timing yok gibi.

-30 stabil olmama şansı yüksek ama, Cinebench stabilite testi değil, Prime95 small yapman gerekli onun için.

O test değil de daha detaylı gösteriyor, ZenTimings daha yeni sürümü. Sendeki eski 1.35 sürümü. Çok hata alacağını sanmam şu anki profilde zaten. Hata verecek bir timing yok gibi.

-30 stabil olmama şansı yüksek ama, Cinebench stabilite testi değil, Prime95 small yapman gerekli onun için.

Prime95'ten bahsediyordum hocam. 40 dakika falan yaptım dediğiniz testi sorun çıkmadı şimdi Prime95 yapayım bir süre. CL 28 maksimum performansı aldığım sürece okayım RAM'lerden voltaj artırmaya hiç gerek yok bence.

1757843071510.webp

@Ayhan Dönmez hocam sabahtan beri bir sürü oyun oynadım birkaç stress testi yaptım dediğiniz ayarlarla RAM'lerde hiç problem çıkmadı böyle kalsınlar mı?

Son düzenleme:
Prime95'ten bahsediyordum hocam. 40 dakika falan yaptım dediğiniz testi sorun çıkmadı şimdi Prime95 yapayım bir süre. CL 28 maksimum performansı aldığım sürece okayım RAM'lerden voltaj artırmaya hiç gerek yok bence.

Eki Görüntüle 184813

@Ayhan Dönmez hocam sabahtan beri bir sürü oyun oynadım birkaç stress testi yaptım dediğiniz ayarlarla RAM'lerde hiç problem çıkmadı böyle kalsınlar mı?
6000 istiyorsan kalsın, 6200 istiyorsan 1.45 VDD 6200 c28 yine birebir bu ayarlarda deneyebilirsin. @Haluk Albayrak High voltaj mod açıp 1.45 VDD-VDDQ ver 1.4 VDDIO kalsın, diğer her şey aynı kalsın. Sadece FCLK kısmını 2067 yap şu anlık öyle dursun 6200 için.

6000 istiyorsan kalsın, 6200 istiyorsan 1.45 vdd 6200 C28 yine birebir bu ayarlarda deneyebilirsin. @Haluk Albayrak high voltaj mod açıp 1.45 vdd-vddq ver 1.4 vddıo kalsın, diğer her şey aynı kalsın. Sadece FCLK kısmını 2067 yap şu anlık öyle dursun 6200 için.

Tamamdır bilgisayara geçince bakayım. Dün 1 kereliğe mahsus oyunda bundan oldu 10 saniye sonra düzeldi. GPU undervolttan mı yoksa RAM'lerden mi?