Hocam sistemi toplayınca hem şu NZXT anakartta voltaj sınırlama olayını hem de timing olayı için konu açsam yardımcı olur musunuz :D

Anakartın başına iş gelmezse bedava fiyata aldın... BIOS güncelledikten sonra sıkıntın kalmaz... 1440p rekabetçide X3D önde olabilir ama stok halinde. Stok kullanmazsan 9700x > X3D.

Bu kart olmasaydı bir -30 UV'un vardı... Bu koşullar altında sorun olmaz. 9700X ve rekabetçi takılanlar X3D kıvamına gelmek istiyorlarsa biraz RAM timing uğraşmalılar...
Maalesef onu almak zorunda kaldım. Ekran kartım 3 slot ve Matx anakart yetersiz geliyor aşağıdaki yandaki slotları kapatıyor ekran kartı bu yüzden atx anakart olmak zorundaydı. İşin içine ram+anakart+işlemci girince masraf 40+'ya yükseldi mümkün olduğunca bütçeyi daraltmak için bulabildiğim en ucuz atx anakartı aldım yaklaşık 6400 liraya geldi baya düşük bir fiyata aldım sıfır olarak. Anlık windows görevlerinde 90 dereceye pik atıyor işlemci fakat oyunlarda ya da render da maksimum 83 dereceyi gördüm 105w tdp modunda

Maalesef onu almak zorunda kaldım. Ekran kartım 3 slot ve Matx anakart yetersiz geliyor aşağıdaki yandaki slotları kapatıyor ekran kartı bu yüzden atx anakart olmak zorundaydı. İşin içine ram+anakart+işlemci girince masraf 40+'ya yükseldi mümkün olduğunca bütçeyi daraltmak için bulabildiğim en ucuz atx anakartı aldım yaklaşık 6400 liraya geldi baya düşük bir fiyata aldım sıfır olarak. Anlık windows görevlerinde 90 dereceye pik atıyor işlemci fakat oyunlarda ya da render da maksimum 83 dereceyi gördüm 105w tdp modunda

UV'siz 9700x alev topu, normal koşullar altında B840 uzak durmak lazım...

Maalesef öyleymiş deneyimlemiş olduk fakat güvenli sınırlar içerisinde kaldığı sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum yani umarım :rofl:
Güvensiz bi sınıra zaten kendisi çıkmaz hocam. Frekans keser sıcaklık termal limitine gelince. B840 ismi de biraz dolandırıcılık oldu artık. A620den bir farkı yok.

Anakartın başına iş gelmezse bedava fiyata aldın... BIOS güncelledikten sonra sıkıntın kalmaz... 1440p rekabetçide X3D önde olabilir ama stok halinde. Stok kullanmazsan 9700X > X3D.

Bakalım 3-4 gündür kargoda geziyor. Yarın gelsin direkt sistemi kurup BIOS güncellerim, onun dışında ekstra yapmam gereken bir şey yok sanırım. RAM timing olayının bir acelesi yok vakti gelince konu açarım. Bir de 105W açınca sorun olmaz herhalde bu anakartta?

Bakalım 3-4 gündür kargoda geziyor. Yarın gelsin direkt sistemi kurup BIOS güncellerim, onun dışında ekstra yapmam gereken bir şey yok sanırım. RAM timing olayının bir acelesi yok vakti gelince konu açarım. Bir de 105W açınca sorun olmaz herhalde bu anakartta?

Timing'den ziyade UV önemli bu işlemcide, timing en son... PBO Limits Motherboard ayarlarsan 105 modu gerekmez. BIOS güncelleme ASRock'ta en önemli adım. Dahili grafik de kapat.

Biraz geriden seyrediyor...

1786407661716.webp