Bir tablo vardı bulamadım ama her şey de oyun değil genel kullanımda çok fark vardı

İşlemcinin Windows kullanımda programlarda falan tepki hızıydı galiba. 9700X çok iyiydi X3Dler çok gerideydi

Ben kıyas için çok eski kalsa da 5800X3D de hissediyordum. Oyunda eyvallah götürüyor ama diğer işlemlerde saat hızı düşük kalınca çok sıkıcı oluyor.
Evet 9700x zaten oyunlarda falan 70-80 arası sabit takılırken windowsta herhangi bir program açılışında vs. anlık olarak tek çekirdek pik yapıp 90-93 derecelere milisaniyelik dayanıyor sebebide tepkisellik. İşletim sistemini inanılmaz hızlı çalışıyor am4'e göre. Am4ten geçtim bende.

Bende de aynı anakartın ASUS'u var 9700X işlemci kullanıyorum hatda son BIOS sürümünü yüklediğinizde işlemciyi 100W kadar çıkarta biliyorsunuz (ben yapmadım gereksiz zorlamayı sevmem ) sorunsuz kullanıyorum oyun için almıştım. Rekabetcilerden bir LoL oynarım genelde hikayeli oyun veya sand boxs oyunları severim hayatda kal şehir kur o tarz.

1440p takılıyorsan 9700x mantıklı bir tercih uzun yıllar rahatlıkla kullanırsın. Bende geçen hafta aldım 9700x'i. Rtx5070 msi pro b840-s evo ile kullanıyorum oldukça memnunum. İyi bir soğutucu istiyor ama işlemci thermalright phantom spirit ile zor tutuyorum işlemciyi :rofl:
Hele bir de oturduğun oda sıcaksa vay halimize. Bende aynı ikiliyi kullanıyorum. Kışın çok iyi oluyor. :D