• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

R7 9700X işlemci 360mm sıvı soğutma ile yüksek sıcaklıklarda çalışıyor

Single Core başlangıç:

Single Core Sonuç:

Single Core testi sırasında ortalama 56-59 derece arasında seyretti sıcaklık değerleri. En başta 4-5 saniye 65 dereceye çıkıp inmişti sadece.

Multi Core başlangıç:

Muli Core sonuç:

Multi Core testi sırasında 62-63 dereceydi işlemci ortalama. Çok düşmedi veya artmadı.

Bu arada testlerde tdp 65w. 105w açık değil bios'ta.

Performans / takılma ile işlemcinin bir alakası yok. Bir şey takılıyorsa o başka bir şeydir. Core 2 Duo bile kaldırır şu anki Windows'un kendisini. Elimizdeki çipler çok kuvvetli.
Testleri ekledim hocam. Anladığım kadarıyla testlerde bir sorun yok gibi fakat chrome kullanırken sanki farklı bir bilgisayar kullanıyormuşum gibi sıcaklık değerleri testlerle kıyaslayınca. Mesela testlerde sıcaklıklar hep stabildi fakat chrome kullanırken bazen 2-3 sekme ek olarak açtığımda birden sıcaklık 70 dereceye çıkıyor ve fanlar aşırı sesli çalışmaya başlıyor 20-30 saniyeliğine. Ve sizin dediklerinizin ben de farkındayım ama maalesef mesela chromeda telegram web kullanırken bazen takılmalar yaşıyorum. Tıklıyorum ama takılıp 10 saniye sonra tepki veriyor.

Formatı sen mi attın yoksa atıp mı gönderdiler sana?

Yok freedos geldi ben kurdum daha önce defalarca kurulum yaptım zaten.

.
Değerler gayet normal. Boşa termallerde problem arama işlemci soğuyor. Takılmanın kaynağı başka bir şey olmalı. Driverların hepsini kurdun değil mi?

Bu arada 7700X işlemcimin emsal olması için değerlerini bırakıyorum.

Son düzenleme:
7700X ile 9700X tam emsal değil, paketlemesi çok farklı. Genel olarak Zen5 işlemcilerin ısı transferi selefine çok daha iyi.

7700X ile 9700X tam emsal değil, paketlemesi çok farklı. Genel olarak Zen5 işlemcilerin ısı transferi selefine çok daha iyi.
Elbette, 9700X'ler aynı performansı verip çok az güç çekiyorlar. Ben termallerden bahsettim emsal olsun derken. 142 Watt çekiyor ve 87 dolarlarında ise bile iyidir. Thermal Throttling yaşamadığım sürece kasayı açıp soğutma sistemine dokunmam ki yaşamıyorum, aynısını arkadaş da yapmalı.

Zaten ben de termal olarak bahsettim, güç ve performanstan bahsetmedım. Komple paket yapısı farklı o yüzden daha serin çalışır aynı güç çekse bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…