ryz

Uzman
Elimdeki sistemi aşağıya bıraktım. Reels videosunda gördüm CPPC ayarını kapatmamız/açmamız söyleniyordu ama videoyu kaçırdım. Stabiliteyi arttırdığına dair videolar var ancak videoların hepsinde 9950X3D kullanılıyor. Ben de işlemcimde CPPC ayarı yapabilir miyim?

• CPU: R7 9700X
  • Soğutucu: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte Eagle RX 6700 XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000 MHz CL30
  • Anakart: Colorful BATTLE-AX B850M-PLUS PRO WIFI V14

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimdeki sistemi aşağıya bıraktım. Reels videosunda gördüm CPPC ayarını kapatmamız/açmamız söyleniyordu ama videoyu kaçırdım. Stabiliteyi arttırdığına dair videolar var ancak videoların hepsinde 9950X3D kullanılıyor. Ben de işlemcimde CPPC ayarı yapabilir miyim?

• CPU: R7 9700X
  • Soğutucu: ELC-LMF240T-ARGB
  • GPU: Gigabyte Eagle RX 6700 XT
  • RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000 MHz CL30
  • Anakart: Colorful BATTLE-AX B850M-PLUS PRO WIFI V14
R7 9700X işlemciniz için CPPC (Core Performance Boost) ayarını yapma imkanı vardır. Ancak işlemci özellikleri ve anakartın BIOS'u bu ayarları desteklemelidir. Aşağıda bu ayarı yapabilmeniz için adım adım bir rehber bulabilirsiniz:

1. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın:
- Bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatın.

2. BIOS'a Giriş Yapın:
- Bilgisayar açılırken, genellikle "DEL", "F2" veya "F10" tuşlarına basarak BIOS'a girin. Hangi tuşun kullanılacağı anakartınıza bağlı olarak değişebilir.

3. Gelişmiş Ayarlara Gitme:
- BIOS menüsünde "Advanced" veya "Overclock" sekmesine gidin.

4. CPU Ayarları:
- CPU ayarları bölümünü bulun. Burada CPPC veya benzeri güç yönetim seçeneklerini göreceksiniz.

5. CPPC'yi Aç/Kapat:
- "CPPC" ayarını bulun ve isterseniz açın (Enable) veya kapatın (Disable). Stabilite artırıcı etkileri test etmek için bu ayarı değiştirip sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

6. Değişiklikleri Kaydedin:
- Ayarları değiştirdikten sonra değişikliklerinizi kaydedin ve BIOS’tan çıkın. Genellikle "F10" tuşu ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

7. Sistemi Test Edin:
- Bilgisayar açıldığında, işlemci performansınızı gözlemleyin. Stabiliteyi artırıp artırmadığını görmek için sisteminizi farklı yük altında test edebilirsiniz.

8. Geri Dönüş Yapın:
- Eğer ayarların performansınızı olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız, aynı adımları izleyerek ayarı eski durumuna döndürebilirsiniz.

Eğer sorun yaşamaya devam ederseniz ya da daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, kullandığınız BIOS sürümünü ve işlemci sıcaklığını belirtmenizi öneririm.