R7 9700X & RTX 5070 sistemde ekran kapanıp geliyor

II. inSTUnBULL 1

Uzman
Aslında 9 ay boyunca yaşadığım bir şeydi. Rastgele anlarda ekran tamamen kapanıyor, 1-4 saniye aralarında. Sonra normale dönüyor. Tamamen rasgele zamanlarda yaşanıyor; bazen 1 gün sonra olurken, bazen 1 hafta içinde hiç denk gelmediğim oluyor. Başlarda çok umursamadım ama tekrar tekrar denk gelince bir sorun olduğunu düşündüm. 9 ay boyunca birçok şey denedim, artık neler yaptığımı bile hatırlamayacak durumdayım. Format atmak bile yaramadı. Sadece Windows'tan Hz'i 240'tan 120 Hz'e düşürmeyi deneyince hiç denk gelmemeye başladım ve emin olmak için yaklaşık 3 ay boyunca öyle tuttum sistemi. Tekrar 240 Hz'e çekince yeniden yaşamaya başladım. Kapanmanın yaşandığı vakitte olay görüntüleyicisinden Windows günlüklerine baktığım zaman o anda hiçbir şey olmamış gösteriyor.

Sistem bileşenleri:
  • Monitör: LS27BG650EUXUF
  • İşlemci: R7 9700X
  • Ekran kartı: RTX 5070
  • Anakart: Gigabyte B850 Eagle
  • RAM: PVV532G600C30K (2×16)
  • SSD: MSI Spatium M480 Pro
  • PSU: Enermax Revolution ERT1200EWT

Nvidia App ayarlarından, ''Maksimum Kare Hızını'' da monitörünüze göre ayarlayıp denediniz mi?
@La Grande Aquila, Hic denediğimi hatirlamiyorum, deneyelim. Sonucu ilerde yazarım.
Farklı bir DisplayPort kablosu veya HDMI ile denediniz mi? GSync, Adaptive Sync vs. devre dışı bırakıp deneyin.
@CRT_User, normalde monitörden çıkan DisplayPort'u kullanıyorum lakin sonradan aldığım bir HDMI kablo ile test ettim ve onda da denk geldim hocam. G-Sync, adaptive Sync falan kapalı uzun zamandır ve yine denk geldim.
Monitör kusurlu olabilir. OSD'den VRR Control ayarı kapalı ise açın.
@Peter Griffin, ben de monitörden şüpheleniyorum. OSD dediğiniz monitörün ayarlarsa VRR control vardı, açıp deneyecem hocam, sonucu ilerde yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…