oktay tunç

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topladım fakat oyunlarda örneğin GoW'da ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere ekran kartı kullanımı düşük. Tam yükte kullanamıyorum sanki ve arada FPS düşmesi yiyorum. Çok sık yemiyorum fakat yine de rahatsız ediyor. Yüzdelik FPS'ler birden düşebiliyor. Örneğin 0,1 lik FPS birden 50-60 seviyelerine inip 100'e çıkıyor. BIOS'um güncel sistem bilgilerini paylaşıyorum. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgileri:
  • Anakart: ASUS B650M-E TUF gaming.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9700X.
  • Ekran kartı: MSI 5070 Ti Shadow.
  • RAM: Corsair Vengeance CL36 6000MHz.
  • SSD: NV3 Kingston 2TB.
  • İşlemci soğutucu: ASUS Prime LC 360.
  • Güç kaynağı: MSI MAG A850GLKAsa: ASUS A21 Plus.
Ekran görüntüsü 2025-05-01 001831.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-01 001939.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen kilitlemediysen oyun icinden FPS limit aciktir. Onu kapat. Monitor kac Hz? Ya da NVIDIA uzerinden V-Sync aciksa 120 kalmis olabilir.

Oyun kolu (gamepad) ile oynuyorsanız hatta 60 FPS sabitlemenizi öneririm. Her oyunda GPU'yu %100 kullanmak önemli değil. Eski oyunlarda veya FPS sabit oyunlarda düşük olacaktır. Keza çok oyunculu oyunlarda, gecikmeyi azaltmak için GPU kullanımını %80 ve altında tutmak önemli.

Görseli PCGW sayfasından aldım. Belki oynadığınız sürüm farklı olabilir. PS para açlığından 2-3 yıllık oyuna bile Remastered çıkarıyor.

2025-05-01_15-23.webp

Tamamdır galiba buldum bu özelliğin kapanabilir olduğunu bilmiyordum, teşekkürler kolay gelsin.

Sen kilitlemediysen oyun icinden FPS limit aciktir. Onu kapat. Monitor kac Hz? Ya da NVIDIA uzerinden V-Sync aciksa 120 kalmis olabilir.

Monitörüm 180 Hz, FPS limitini kaldırdım arkadaşlar FPS 180'lere çıktı ama yüzdelik ve bindelik FPS'ler hala dengesiz arada drop yiyorum.

Oyun kolu (gamepad) ile oynuyorsanız hatta 60 FPS sabitlemenizi öneririm. Her oyunda GPU'yu %100 kullanmak önemli değil. Eski oyunlarda veya FPS sabit oyunlarda düşük olacaktır. Keza çok oyunculu oyunlarda, gecikmeyi azaltmak için GPU kullanımını %80 ve altında tutmak önemli.

Görseli pcgw sayfasından aldım. Belki oynadığınız sürüm farklı olabilir. PS para açlığından 2-3 yıllık oyuna bile Remastered çıkarıyor.

Eki Görüntüle 144997

Evet tam da oradan kapattım FPS limitini fakat oyunda hala yüzdelik fpslerde dengesizlik var.

Oyunu PS gamepadi ile oynuyorsan da bağlantıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsin. Ama kısaca 60 FPS üstünde DS gamepadleri takılmalara yol açıyormuş. Konsol oyunu olduğundan, bilgisayar portlarında böyle garip sorunlar oluyor. Gamepad ile oynamıyorsan bile dediğim gibi 60 FPS sabitleyip deneyin. Eğer çözülüyorsa bu oyunu gamepad ile oynayın. Çok daha fazla keyif alacağınıza eminim.

Tamamdır galiba buldum bu özelliğin kapanabilir olduğunu bilmiyordum, teşekkürler kolay gelsin.

Monitörüm 180 Hz, FPS limitini kaldırdım arkadaşlar FPS 180'lere çıktı ama yüzdelik ve bindelik FPS'ler hala dengesiz arada drop yiyorum.

Evet tam da oradan kapattım FPS limitini fakat oyunda hala yüzdelik fpslerde dengesizlik var.

Gamepad'i kablo ile bağlamak bazı kullanıcılarda drop ve stutter sorununu çözmüş.

Son düzenleme:
Oyunu PS gamepadi ile oynuyorsan da bağlantıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsin. Ama kısaca 60 FPS üstünde DS gamepadleri takılmalara yol açıyormuş. Konsol oyunu olduğundan, bilgisayar portlarında böyle garip sorunlar oluyor. Gamepad ile oynamıyorsan bile dediğim gibi 60 FPS sabitleyip deneyin. Eğer çözülüyorsa bu oyunu gamepad ile oynayın. Çok daha fazla keyif alacağınıza eminim.

Dostum gamepad ile oynamadığım zaman da düşük değerler alıyoum ama önerin için sağ ol.
Başka bir görsel daha atayım bu gamepadsız.

Ekran görüntüsü 2025-05-01 172546.webp

80 90 iken birden 40 60 lara iniyor. Zaten dalgalı bir grafik var internette oyun testlerine baktığım zaman bu şekilde bir grafik yok daha düzgün bir şekilde grafik ilerliyor saniyelik dropları hissediyorum.

Son düzenleme: