R7 9700X & RTX 5070 Ti sisteme kasa, PSU ve CPU soğutucu önerisi

Brew_MacMillan

Çalışkan
Herkese merhaba,

Toplayacağım sistem ile ilgili konuları daha önceden açmıştım, sosyal ile topluyorum. 3 parça kaldı şu anda: Kasa, PSU, işlemci soğutucusu.

Bileşenler:
  • Anakart: Gigabyte B850M Force
  • İşlemci: Ryzen 7 9700X
  • Ekran Kartı: PNY RTX 5070 Ti ARGB Triple Fan OC
  • RAM: XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 32 GB

İlgili geriye kalan 3 donanımı düşük bütçe olarak ama kaliteli bir şey tutmak istiyorum. Ben de araştırdım tabii ki sizlere de sormak istedim.
Kasayı başlangıçta ufak mATX olarak düşündüm bu sebeple 'ASUS A21 Plus' güzel olabileceğini düşündüm. Akvaryum olarak ise 'Aerocool P300C'de fena görünmüyor. ATX olarak da 'Aerocool D501A ARGB' bu kasa da çok hoşuma gitti. Bu 3 modeller iş görür mü sizce? Hava akışı iyi midir acaba? Bu arada çok anlamıyorum hava akışları vs. nasıl olmalı gibi konuları, ilk kez sistem topluyorum. Akvaryum kasalar da hoşuma gidiyor ve ufak daha iyi olacak gibi anakarta.

Güç kaynağını da 'Raijintek Cratos Lite 850W 80+ Gold ATX 3.1' mantıklı geldi, evet modüler değil ve bu PSU'nun ses yaptığını söyleyenleri gördüm fakat bütçem biraz kısıtlı ne yazık ki fakat ileride değiştirebilirim, şimdilik bu güç kaynağı gayet kaliteli ve iş görebileceğini düşündüm. Bütçe olarak daha uyguna bulunabilirse 750W da olabilir. Fakat en uygunu bu sanırım.

İşlemci soğutucuda da çok kararsızım; hava mı, sıvı soğutma mı? Şeklinde diye düşündüm, en sonunda 'Thermalright Aqua Elite 360 ARGB V3' bu modele karar verdim. bu soğutucuyu öneriyorlardı forumda genel olarak. fiyatına göre iyi olabileceği için bu sebep ile bunu düşündüm veya kasayı uyumlu hale getirip 'Enermax Liqmaxflo 420 ARGB' bu alınabilir Mi? Kararsızım ne yazık ki soğutucudan biraz daha kısıp kasa ve PSU'ya bütçeyi ayırıp hava soğutma 'Phantom Spirit 120 SE' alıp geçmeli miyim sizce? Veya daha iyi hava soğutma uyguna bulunabilir mi işlemci için?

SSD durumunu merak eden olursa eski PC'mde '970 EVO Plus Gen 3' var 1 TB olarak ve yanında 1 TB 2,5 lik SATA SSD takacağım.

@michaelscofield @LH44 hocam sizlerde yardımcı olabilir misiniz? Aradan çıkarmak istiyorum sistemi

ASUS soğutucu hoşuma gitti fakat PSU ne yazık ki bütçemi aşıyor biraz o sebep ile Lite olanı tercih edeceğim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@CanPatrioTic, Cratos şu an alınmaz. High Power Performance FS 1000 çok daha mantıklı. @Brew_MacMillan, bütçe çıkıyorsa FS 1000 değerlendirilebilir.

mATX bir kasanın dezavantajı daha büyük boy anakart takamıyor olmanız sadece. Hava akışlarında dağlar kadar fark olmaz. VG4202FL ve VG4202FLA'yı da değerlendirebilirsiniz. İnventus sırasıyla 2.500 ve 3.300 TL'ye satıyor.

Soğutucu konusuna PS120SE iyi bir tercih. Oyunda R7 9700X'i rahat rahat tutar.

Özetle: Bütçe yetiyorsa D501A + PS120SE + FS 1000.

Bahsettiğiniz güç kaynağı için biraz zorlayabilirim fakat Cratos lite yine de tercih olabilir mi sizce? mesela güç kaynağından biraz feragat edip Cratos lite seçtik diyelim hava soğutma yerine sıvı soğutma da opsiyon olabilir mi hocam?

Vento kasaların videolarını göremedim kontrol ettiğimde Asus A21 ile P300C nasıl sizce?

@Brew_MacMillan, A21 Plus ve P300C'nin ek bir özelliği yok. mATX uyumlular. P300C akvaryum sadece.
VG4202FL ve VG4202FLA modelleri de akvaryum. ATX anakart destekliler.

PSU olarak Cratos Lite alınabilir, FS 1000 varken düşünmezdim yalnız.
Soğutucu olarak fazladan masrafa bence gerek yok. İllaki alıcam diyorsanız çok uçmadan Aqua Elite veya Frozen Edge alınabilir.

Çok teşekkürler Vento VG4202FLA ARGB, FS 1000, Frozen Edge düşünüyorum çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…