R7 9700X & RX 7700XT sistemde düşük güç kullanımı ve darboğaz oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan feick
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 167

feick

Becerikli
İşlemci ve anakartı yeni aldım BIOS'tan 105W TDP ayarını da açtım ama PUBG'de darboğaz oluyor. İşlemci kullanımı %100 ekran kartı %70-60 seviyelerinde. Güç tüketimlerine baktığımda ise işlemci max 50-55W güç çekiyor. Bir anormallik var mı yok mu anlamadım.

Anakart: Gigabyte B650M S2H.
Ekran kartı: RX 7700XT.

PSU kaç watt?

Hocam o sisteme önerilen 700-750W PSU'lar. PSU'nuz sistemi besleyemediği için bu sorun oluşmuş olabilir.

Bu sorunu sadece PUBG de mi yaşıyorsunuz? Yoksa başka oyunlarda da var mı bu sorun.
650w gayet yeterli diye düşünüyorum

Başka işlemci ve ekran kartına yüklenen bir oyun deneyemedim ama csgo da falan internetten izlediğim fps testlerine göre düşük fps alıyorum

650W gayet yeterli diye düşünüyorum.

Başka işlemci ve ekran kartına yüklenen bir oyun deneyemedim ama CS:GO'da falan internetten izlediğim FPS testlerine göre düşük FPS alıyorum.

700W öneriliyor dedim hocam. Tam ucunda kalıyor 650W.

Hocam oyunları yükleyip denemeden karar vermeyin. Yükleyin bakın. Aynı sorun var mı, yok mu? İnternet testlerinin çoğu aynı oranı vermiyor.

700W öneriliyor dedim hocam. Tam ucunda kalıyor 650W.

Hocam oyunları yükleyip denemeden karar vermeyin. Yükleyin bakın. Aynı sorun var mı, yok mu?

Hocam ekran kartı Max 250W çekiyor işlemci tam yüke girebilse 120 130W çekecek her türlü yetiyor 650 önerilenlere bakma sen.
Önerebileceğin bir işlemci bench programı var mı oradan karşılaştırma yapayım.

Cinebench R23 bakın. 24 çıktı mı bilmiyorum.

Shader cache temizliği yapmanızı öneririm tekrar kaplamalar yüklensin belki sorunun düzelir. TDP ayarını açmadan yine aynı durum var mıydı bu bilgileri belirtirsen daha hızlı sonuca ulaşırsın.

6k puanlık fark var internetten bulduğum test fotoğrafında.

Shader cache temizliği yapmanızı öneririm tekrar kaplamalar yüklensin belki sorunun düzelir. TDP ayarını açmadan yine aynı durum var mıydı bu bilgileri belirtirsen daha hızlı sonuca ulaşırsın.

Shader cache temizliği nedir bilmiyorum
Default ayarlarda da aynıydı bir şey değişmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…