Bütçe
60.000 TL

30797

Becerikli
Merhaba. Arkadaşıma bilgisayar topluyoruz. 60-70 bin TL arası bütçesi var. Bu iki işlemci arasında kaldı, ancak her iki işlemciyi de öven ve gömen taraflar var. Sizin öneriniz hangisi ya da daha ucuza şu işlemciyi al dediğiniz farklı bir öneriniz olur mu?

Şu an için birkaç yıl kadar 5060 Ti-5070 dengi kart ile kullanacak. Sonrasında 5070 Ti dengi bir kart kullanacak. Düşük bir ihtimal 5080 kullanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Arkadaşıma bilgisayar topluyoruz. 60-70 bin TL arası bütçesi var. Bu iki işlemci arasında kaldı, ancak her iki işlemciyi de öven ve gömen taraflar var. Sizin öneriniz hangisi ya da daha ucuza şu işlemciyi al dediğiniz farklı bir öneriniz olur mu?

Şu an için birkaç yıl kadar 5060 Ti-5070 dengi kart ile kullanacak. Sonrasında 5070 Ti dengi bir kart kullanacak. Düşük bir ihtimal 5080 kullanabilir.

1080p veya daha düşük çözünürlük odaklı kullanmayacaksanız her türlü R7 9700X.

Hem daha optimize hem termal açıdan çok daha iyi hem de bazı ayarlarla denk/bazı durumlarda daha iyi bile performans sağlıyor.

2-4K kullanacaksanız düşünmeye bile gerek yok zaten.

9700X kullanıcısı olarak kullanım amacının önemli olduğunu düşünüyorum hocam. Ben mesela 2K hikaye odaklı oyunlar ve gündelik işlemler için bu işlemciyi tercih ettim. Düşük çözünürlük ve yüksek FPS isteseydim 7800X3D tercih ederdim oyunlarda.

9700X kullanıcısı olarak kullanım amacının önemli olduğunu düşünüyorum hocam. Ben mesela 2K hikaye odaklı oyunlar ve gündelik işlemler için bu işlemciyi tercih ettim. Düşük çözünürlük ve yüksek FPS isteseydim 7800X3D tercih ederdim oyunlarda.
FPS ağırlıklı oynamıyorsa 7800X3D'ye gerek yok.
1080p veya daha düşük çözünürlük odaklı kullanmayacaksanız her türlü R7 9700X.

Hem daha optimize hem termal açıdan çok daha iyi hem de bazı ayarlarla denk/bazı durumlarda daha iyi bile performans sağlıyor.

2-4K kullanacaksanız düşünmeye bile gerek yok zaten.
Konuda belirtmeyi unutmuşum, teşekkür ediyorum. Kendisi 3A oyunlar oynuyor, nadiren Photoshop uygulamasında fotoğraf montajı yapıyor. CS:GO, LoL gibi oyunları ayda yılda bir ya oynar ya oynamaz. Çözünürlüğe henüz karar vermedi ama muhtemelen monitörü 2K veya 4K alırım diyordu. Ancak 1080p olsa da rahatsız olmaz.

@30797, her türlü R7 9700X bu durumda.

Çoklu çekirdek işlerinde de daha iyi.

Teşekkür ediyorum hocam🙏 bir de acaba önerdiğiniz başka bir model var midir yoksa 9700X mi alinmali? Yani bu kadar para vermene gerek yok su islemci de daha ucuza yakın performans sergiler dediginiz model varsa değerlendirmek isteriz.

Teşekkür ediyorum hocam🙏 bir de acaba önerdiğiniz başka bir model var midir yoksa 9700X mi alinmali? Yani bu kadar para vermene gerek yok su islemci de daha ucuza yakın performans sergiler dediginiz model varsa değerlendirmek isteriz.

Bütçenizi ve kullanımınızı düşünürsek en mantıklısı R7 9700X olur.

7000 serisindeki revizyonlar haddinden pahalı, R5 9600X ile arasındaki farka ise değer.

Bütçenizi ve kullanımınızı düşünürsek en mantıklısı R7 9700X olur.

7000 serisindeki revizyonlar haddinden pahalı, R5 9600X ile arasındaki farka ise değer.

Bir bilgi için çok teşekkür ediyorum, 9700X alacağız hocam. 🙏 Bir de çok soru sormuş oldum. Ancak farklı bir konu açmak istemediğim için buradan soruyorum. Kart olarak bir öneriniz olur mu? Biz 5060 Ti, 5070 düşündük, MFG dolayısıyla ancak düzgün çalışması için 50 FPS almanız lazım gibi söylemler olunca alternatif bir kart bakalım dedi arkadaş.

Son düzenleyen: Moderatör: