Bütçe
1500
İyi Sosyaller,

R7 9800X3D ve Ryujin III Extreme 360 kullanıyorum. İşlemcim yer yer 95 derece görüyor, overclock yok ortada. Şu an TF7 kullanıyorum ve bu sıcaklığı alıyorum. Sorun tam olarak termal macun mu onu da bilmiyorum.

Termal macun olarak ne önerirsiniz? Faz değişimli pad de olur, hangisi daha performans gösterecekse. Bu ısınma sorunu nasıl çözülür?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller,

R7 9800X3D ve Ryujin III Extreme 360 kullanıyorum. İşlemcim yer yer 95 derece görüyor, overclock yok ortada. Şu an TF7 kullanıyorum ve bu sıcaklığı alıyorum. Sorun tam olarak termal macun mu onu da bilmiyorum.

Termal macun olarak ne önerirsiniz? Faz değişimli pad de olur, hangisi daha performans gösterecekse. Bu ısınma sorunu nasıl çözülür?
Shader compiling sırasında bu durum normal, benimki 98 çıkıyordu yazın :D Oyunda genel olarak kaç seyrediyor o önemli. PBO+CO yaparak bunu dengeleyebilirsin bir de.

@Hamza Ensar Sağlam Senin 6600 ne oldu bu arada, Patch BIOS atmıştım, emekli olmadan önce 6600 yapmayı isterdim sana :D

Soğutucu yüzeyin üzerindeki koruyucu plastiği çıkardığından emin misin?
Çok doğru söylüyor, ama o kadar amatör olmadığını düşünüyorum @Hamza Ensar Sağlam 2. montajın zaten değil mi bu sistemde?

İyi Sosyaller,

Macun TF-7 iyidir, bir de bu:

@Eagles kullanıyor, memnun. Sağlam macundur.

PTM tercih edebilirsin bir de tabi, macun değişme derdi olmaz.

@Hamza Ensar Sağlam Senin 6600 ne oldu bu arada, Patch BIOS atmıştım, emekli olmadan önce 6600 yapmayı isterdim sana :D

Çok doğru söylüyor, ama o kadar amatör olmadığını düşünüyorum @Hamza Ensar Sağlam 2. montajın zaten değil mi bu sistemde?

Macun TF-7 iyidir, bir de bu:

@Eagles kullanıyor, memnun. Sağlam macundur.

PTM tercih edebilirsin bir de tabi, macun değişme derdi olmaz.

Peki kesin macun sebepli midir bu ısılar?

Ayhan'ın önerdiği macunun kırmızı rengini kullanıyorum, üst düzey macun. Marix hocanın önerisi bir macundur, bu aynı zamanda. Kulaklarını çınlatalım kendisinin. Renk fark etmiyor bu arada.

P5DcVuMJJACkT7juxHAqWL-970-80.png.webp

Peki kesin macun sebepli midir bu ısılar?
Shader compiling sebepli 98 gördüğüm oldu, kasa kapağı açık dene, fan devirlerini artır, boşta yükte kaç derece, oyunda ortalama nasıl seyrediyor bu tarz bilgileri paylaşırsan yorum yapılabilir.

R23'teki skor nedir 23K civarı gelmesi lazım stok halde PBO kapalı.

21-22K skor geliyorsa soğutucu, montaj ya da macun ile alakalı problem var.