Bütçe
1500
Shader compiling sırasında bu durum normal, benimki 98 çıkıyordu yazın :D Oyunda genel olarak kaç seyrediyor o önemli. PBO+CO yaparak bunu dengeleyebilirsin bir de.

Hocam shader compilingte bile normal değil bence kesinlikle. Bende de 9800X3D var, Phantom Spirit 120SE soğutucusu var en en fazla 72 73 görüyor hadi 75 görür ama 95 görmez, Cinebench harici 80 bile görmedim ben en yoğun yükte. Macun da TF7 bu arada. Soğutucuda, montajda ya da macunun birinde sorun var gibi duruyor arkadaşta.

Hocam shader compilingte bile normal değil bence kesinlikle. Bende de 9800X3D var, Phantom Spirit 120SE soğutucusu var en en fazla 72 73 görüyor hadi 75 görür ama 95 görmez, Cinebench harici 80 bile görmedim ben en yoğun yükte. Macun da TF7 bu arada. Soğutucuda, montajda ya da macunun birinde sorun var gibi duruyor arkadaşta.
Yaz sıcağı + SoC abanıp şunu kullanırsan görüyor, bir de tabi PBO +200, o gereksiz yere sıcaklık ve voltaj basıyor, LLC 7 ile beraber:

1764002543791.webp

@Zaranon Bunlar hepsi gerçek, fotoşok yok :D Yazın stok ayarlara çekmek lazım.

1764002633909.webp

Shader compiling sebepli 98 gördüğüm oldu, kasa kapağı açık dene, fan devirlerini artır, boşta yükte kaç derece, oyunda ortalama nasıl seyrediyor bu tarz bilgileri paylaşırsan yorum yapılabilir.

R23'teki skor nedir 23K civarı gelmesi lazım stok halde PBO kapalı.

21-22K skor geliyorsa soğutucu, montaj ya da macun ile alakalı problem var.

İşlemci 70'e geldiğinde fanlarım fulleniyor bu şekilde ayarlı. R23 deneyip skor atarım.

R23 Multi, tek bench gerçekleştir. 23K geçiyorsa problem yoktur.

10 dk'lık olmasın, tek render al.

Tek almasını nasıl sağlayacağım? Bir de HWinfo'da CPU (Tctl/Tdie) bu sıcaklıkları (90 civarı) görürken anakartın q code kısmı ile sıvı soğutucunun ekranında 75 görüyorum.

Tek almasını nasıl sağlayacağım? Bir de HWinfo'da CPU (Tctl/Tdie) bu sıcaklıkları (90 civarı) görürken anakartın q code kısmı ile sıvı soğutucunun ekranında 75 görüyorum.
Q-Code, düz T-Die gösteriyor ASUS'ta, MSI'de Tcl/Tdie gösteriyor, o sebepten MSI kartlar sıcak çalıştırıyor algısı var, ASUS uyanık davranmış burada. İzlediği sensör farklı.