Çarpı atıyorum, soğutucuyu oturtuyorum. 1 yıl sonra yenileyeceğim vakit açtığımda her yere yayılmış şekilde görüyorum. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum sorun yok tavsiye ederim. Kart ile yaymak, emek vermek gerçekten gereksiz emek. Youtube da bir çok yöntem deneme videosu var. Bakın ve rahatlığı görün ^^
Abi ne emeği gözünü seveyim kartı alıp sağa sola sürttüreceksin bir dakikanı almıyor. Kablo montajı desen neyse :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Risk derken? Ortaya nohut tanesi ya da carpi atip sogutucuyu oturtmanin ne gibi bir riski var?
Ne kadar ve nereye yayıldığını bilemiyorsun, işlemcinin tamamına düzgünce yayılıp yayılmadığını bilemiyorsun. Boşluk kalma riski olabiliyor elbet.

Kart ile veya spatula ile yaymak bana kalırsa en sağlıklısı, en azından her yere yayıldığının güvencesini alıyorsun...

Sorun çözüldü.
Sıvı soğutucunun yanında gelen AM5 soket vidalarının birinin ucu ters takılmış (birbirlerine çok benziyor vidalar)
Vidayı düzelttim ve termal macunu yeniledim. Sıvı soğutma pompasını bastırarak vidaladım sorun çözüldü.
Geekbench testi açılır açılmaz direkt %95 sıcaklığa ulaşan işlemci artık %100 yük altında en fazla %83 sıcaklığa ulaştı ve tam performansını alabiliyorum.

Merhaba arkadaşlar bendede R7 9800X3D işlemci ASUS Rog x870 F Gaming Anakart ve ASUS Tuf RTX 4090 var. İşlemci soğutucum lianli hydroshift 360 kullanıyorum. İşlemci boştayen 50 derece oyunlarda 4K da ultra ayarlarda 72 dereceleri görüyor. Kasam phanteks NV7 kullanıyorum yandaki fanlar şu an için havayı dışarı atıyor onu reverse yapıcam alttakiler içeri alıyor üsttekiler işlemci soğutucusu üzerinden dışarı atıyor arka 2 fanda egzoz görevi görüyor. Lianli fanlar hepsi. Sizce işlemci sıcaklığı normalmidir? İşlemci soğutucusu aio pump a mı yoksa CPU fanamı takmalıyım? Birde o konu var.