sahinless345

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar 10.02.2025 tarihinde 9800X3D ve X670e anakart almıştım, ilk kurduğumda görüntü gelmemişti. Eski işlemciyi takıp BIOS Update yaptığımda görüntü gelmişti, yaklaşık 2 haftadır sorunsuz kullanıyordum. Dün anakarttaki CPU ve DRAM ışıkları kırmızı yandı. BIOS pilini vs çıkardım islemci ve RAM'leri tek tek söktüm taktım fakat görüntü alamadım. Bugün eski işlemcim olan 7500F'i taktığımda sorunsuz çalıstırdım, BIOS'u tekrardan güncelleyip 9800X3D'yi taktım yine çalısmadı. İşlemciyi garantiye yollamam gerekiyor sanırım Tebilon'da garanti süreci nasıl işliyor, firmaya mı geri yollamam gerekiyor işlemciyi?

Anakartınızın marka veya tam modeli nedir? Genelde MSI 9800X3D ile sıkıntı yaşıyor da.

ASRock X670e pg lightning

Anakartta herhangi bir Debug LED'ya da Q-code var mı?

Hayır sadece CPU ve DRAM yanıyor kırmızı olarak. Sorunu anlayamadım bir türlü. 2 haftadır sorunsuz kullanıyordum birden gitti. Şu an eski işlemcim olan 7500F'i taktım o çalışıyor, 9800X3D çalışmıyor. Forumlarda baktığımda böyle problemler oluyormuş. Garantiye yollayacağım büyük ihtimal.

Son düzenleyen: Moderatör:

ASRock X670e pg lightning​

Hayır sadece CPU ve DRAM yanıyor kırmızı olarak sorunu anlayamadım bir türlü 2 haftadır sorunsuz kullanıyordum birden gitti şu an eski işlemcim olan 7500F i taktım o çalışıyor 9800X3D çalışmıyor forumlarda baktığımda böyle problemler oluyormuş garantiye yollayacağım büyük ihtimal.

BIOS olarak 3.16 kullanmanızı tavsiye ederim. BIOS Update yaptıktan sonra Clear CMOS yapın. AMD sistemlerde yeni BIOS yüklenince eski BIOS'un kalıntıları kalıp sorun yapabiliyor. Clear CMOS ile eski artıkları temizliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS olarak 3.16 kullanmanızı tavsiye ederim. BIOS Update yaptıktan sonra clear CMOS yapın. AMD sistemlerde yeni BIOS yüklenince eski BIOS'un kalıntıları kalıp sorun yapabiliyor. Clear CMOS ile eski artıkları temizliyorsunuz.

Teşekkür ederim 3.16 kurduk yine vermedi görüntüyü. Yanıyordu hala arıza ışıkları. CMOS nasıl sıfırlayabiliriz BIOS pilini çıkarıp takmıştım.