UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar 9800X3D işlemcisini aldım. Anakart modelim MSI Pro X870-P, BIOS sürümüm A31. Görüntü gelmiyor ekrana işlemciyi söktüm macunu da yeni sürmüştüm fakat söktüm diye sildim yeniden süreceğim. Şu an iş yerine gideceğim için geri takmadım anakarta işlemciyi acaba ilk taktığımda neden görüntü gelmedi ekrana?

Arkadaşlar 9800X3D işlemcisini aldım. Anakart modelim MSI Pro X870-P, BIOS sürümüm A31. Görüntü gelmiyor ekrana işlemciyi söktüm macunu da yeni sürmüştüm fakat söktüm diye sildim yeniden süreceğim. Şu an iş yerine gideceğim için geri takmadım anakarta işlemciyi acaba ilk taktığımda neden görüntü gelmedi ekrana?
Anakart 7E47v1A25 BIOS sürümünden sonra Ryzen 9000X3D işlemciye destek vermiş. BIOS güncel olmayabilir mi? BIOS güncelse işlemci soğutucu vidalarını fazla sıkmış olabilirsin.

Anakart 7E47v1A25 BIOS sürümünden sonra Ryzen 9000X3D işlemciye destek vermiş. BIOS güncel olmayabilir mi? BIOS güncelse işlemci soğutucu vidalarını fazla sıkmış olabilirsin.
En son sürümde güncel hocam BIOS.
İşlemci soğutucunun vidalarını çok sıkmamıştım acaba neden kaynaklı olabilir? Anakarttan söktüm işlemciyi iş yerine gideceğim için geri monte etmedim eve gittiğim zaman yeniden macun sürüp bir monteleyip bakacağım.

Arkadaşlar 9800X3D işlemcisini aldım. Anakart modelim MSI Pro X870-P, BIOS sürümüm a31. görüntü gelmiyor ekrana işlemciyi söktüm macunu da yeni sürmüştüm fakat söktüm diye sildim yeniden süreceğim. Şu an iş yerine gideceğim için geri takmadım anakarta işlemciyi acaba ilk taktığımda neden görüntü gelmedi ekrana?

A31'den kastınız sanırım BIOS sürümü.

1739276771652.webp

Anakart üzerinde herhangi bir Debug LED'i gördünüz mü? Ek olarak CMOS yapmanızda fayda var işe yarayabiliyor diye biliyorum.

A31'den kastınız sanırım BIOS sürümü.

Eki Görüntüle 123440

Anakart üzerinde herhangi bir Debug LED'i gördünüz mü? Ek olarak CMOS yapmanızda fayda var işe yarayabiliyor diye biliyorum.
Evet hocam A31 yüklü bios olarak
Cmos tuşuna bastım fakat olmadı bazen 5 dakika sürebiliyormuş yeni işlemci takıldığında açılması diyenler oldu başka forumlarda sizce neyden kaynaklıdır ?

Evet hocam A31 yüklü BIOS olarak.
CMOS tuşuna bastım fakat olmadı bazen 5 dakika sürebiliyormuş yeni işlemci takıldığında açılması diyenler oldu başka forumlarda sizce neden kaynaklıdır?

Farklı sebepler olabilir arkadaşın dediği gibi soğutunun fazla sıkılması, sistemde uyumsuzluk vs. PC'yi bir süre açık bıraksaydınız o 5 dakika muhabbeti belli olurdu. Daha iyi bilenler yardımcı olacaktır.

Farklı sebepler olabilir arkadaşın dediği gibi soğutunun fazla sıkılması, sistemde uyumsuzluk vs. PC'yi bir süre açık bıraksaydınız o 5 dakika muhabbeti belli olurdu. Daha iyi bilenler yardımcı olacaktır.
Deneyeceğim onları eve geçeceğim zaman hocam umarım çözülür.
İşlemci çalışmasaydı klavye’ye filan güç gelmezdi çünkü benim klavyenin ve mouse çalışır bir haldeydi

Yardım edecek olan var mı bu konu için arkadaşlar ?

Elektriği boşaltıp ve cmos'dan reset atıp biraz bekledikten sonra PC'yi açtım görüntü geldi sorun çözülmüştür teşekkür ederim yardımlarınız için iyi geceler :)

Son düzenleme: