Arkadaşlar yeni işlemciye geçeceğim 9800X3D. Bir anda hem işlemci hem sıvı soğutma biraz bütçeyi zorluyor. Hazırda kullandığım ID-Cooling SE224XTS kule tipi var tek fanlı. En azından 1.5-2 ay idare etmesi lazım. Zaten Valorant oynuyorum 60-70 derece arası tutsa yeter. Sizce kurtarır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit 43
Üstün
- Makaleler
- 4
O işlemciyi üst seviye sıvı soğutucular zor tutuyor o derecelerde tam yük altında. İdare edersiniz sıkıntı yok. En kötü undervolt yapıp voltaj düşürürsünüz sıcaklıklar çok yüksek ise.
Sıvı almanıza gerek yok bir Phantom spirit çok daha uyguna aynı işi yapar. Elinizdeki ürün bence 1-2 ay idare eder ama 60-70'ten emin değilim deneyip görmek lazım.
Yok hocam görsel olarak sevmiyorum. LCD ekran sıvı soğutma alacağım.
7800x3d kadar sıcak çalışmıyorO işlemciyi üst seviye sıvı soğutucular zor tutuyor o derecelerde tam yük altında. İdare edersiniz sıkıntı yok. En kötü undervolt yapıp voltaj düşürürsünüz sıcaklıklar çok yüksek ise.
Yetmez. En az 6 borulu bir soğutucu al. Ama elimde var diyorsan tak gitsin oyun oynarken yeterli olur işlemci tam yük çalışmayacak zaten. Ama Valorant da güzel işlemci çalıştırır, FPS sınırlaması yap.
Kral şu anda 7500F var elimde onun için kullanıyordum. Yeni işlemci gelince idareten kullanacağım 1-2ay. Sonra sıvı soğutmaya geçeyim.
Kral şu anda 7500F var elimde onun için kullanıyordum. Yeni işlemci gelince idareten kullanacağım 1-2ay. Sonra sıvı soğutmaya geçeyim.
Hocam elindeki soğutucudan Phantom spirite geçtim dağlar kadar fark oluyor yüksek yüklerde. 240mm falan hiç bakma sağlam bir 360mm almayacaksan mevcut çift kule soğutucular daha ucuza daha yüksek performans veriyor.
Hocam elindeki soğutucudan Phantom spirite geçtim dağlar kadar fark oluyor yüksek yüklerde. 240mm falan hiç bakma sağlam bir 360mm almayacaksan mevcut çift kule soğutucular daha ucuza daha yüksek performans veriyor.
280mm Lian Li galahad alacağım. Dediğim gibi parasında değilim, kasa zaten mini Tower 280mm sığıyor o kule tipini alsam kasaya zor sığar ve kötü durur. LCD ekran AiO istiyorum o yüzden görüntü için.
280mm Lian Li galahad alacağım. Dediğim gibi parasında değilim, kasa zaten mini Tower 280mm sığıyor o kule tipini alsam kasaya zor sığar ve kötü durur. LCD ekran AiO istiyorum o yüzden görüntü için.
O zaman alabilirsiniz. Yeterlidir.