top tier NVIDIA alan insanlara 4K sahtekarlık, enayilik ediyorsunuz muamelesi yapmakta saçma
Top tier atıfı hakkında, aynı kartın başka soğutucu tasarımına sahip olanları 70 bin ve altına düşüyor iken sırf MSI Gaming şu bu yazacak diye 25 bin daha vermeye yapılmış bir eleştirim idi. Fakat senin anladığın şekilde de geçerli bu konu özelinde, çünkü 5080 16 GB kendi içinde tutarsız VRAM miktarından dolayı.
Indiana Jones haricinde VRAM sıkıntısı felan da yok.
Bu kadar erkenden VRAM sıkıntılarıyla karşılaşmak RTX'lerle hayatımıza girdi, sırtlarını upscale teknolojilerine gereğinden fazla yaslıyor ve kıtlık gibi VRAM koyuyorlar.
5080 sahibiyim ve 3-4 yıl 4K OLED ile harika DLSS 4.5 transforme ve gelecek olan DLSS 5 ile akacağım
Ben de destekleyen her oyunda DLSS kullanıyorum, özellikle laptopumdaki 4070 mobile 8 GB ile zaten şu an DLSS olmadan VRAM sıkıntıları baş gösteriyor.
Şu dönem için 5080 almayı mantıklı bulmuyorum VRAM fiyatına göre az geldiği için, eskisi gibi ilgimi çeken AAA oyun da çıkmadığı için 9060 XT 16 GB alıp geçtim.
O kadar para verince 32 GB VRAM olsa ve görüntü belleği kapasitesinin kas gücünden önce eskimeyeceği bilsem istiyor insan.
Trilyon dolarlık şirketin müşterileriyle alay etmesini savunup helal olsun Jensen'ime 1 yat daha alsın deyince daha hoşgörülü olmuyoruz, sıradaki sefer daha da saçma kombinasyonlarla bizi soyuyorlar.
GTX 1080 2K kartı olarak çıktı ve 3-4 yıl 2K' da ultrada oynattı.
6 GB hatta dalga geçer gibi 4 GB olarak çıksa idi iş değişirdi. Zaten bu yüzden RTX 2060 direkt olarak 1080'in yerini alamadı. VRAM kıt.
4K ile 2K arasında da devasa fark var. 2K ve 4K OLED kullandım.
Üstteki mesajda da açıkladığım üzere alana düşen piksel değerine bağlı olarak her çözünürlük ve boyut kombinasyonu diğerine göre devasa fark sağlayabilir. Ama GPU yükü farkı boyuttan bağımsız olarak hep aynı.
Paranız olsaydı bu kadar uzun yazmazdınız
Umarım ileride deneyimleme şansınız olur. Bir şeyleri anlatmaya çalışmayınız. Parası olan Nvidia alıp geçer
Önceki kartım 2080S idi, high end kartı 2019'un. Daha öncesinde de internet kafe işletiyor olmam sayesinde hep high end karta ücretsiz erişimim oldu fakat o dönem için de hoşuma giden oyunların çoğu Playstation özel oyunu olarak çıkıyordu ve PC'ye gelmiyorlardı.
En son ağız tadıyla 007 First Light oynadım, ondan beri de MGS3 remake oynamak için bilgisayar başına geçiyorum fakat ayarlar ultra da olsa tat vermiyor, kayıt yerine gelip kapatıp gidip dizi izliyorum. GTA 6 çıkarsa bakacağım belki ateşi yeniden harlayan oyun olur, göreceğiz.
Para olup olmaması, varsa da bu uğurda harcamak istiyor olup olmayışı konu sahibinin bileceği bir iş. Ben apaçık 4K ultra kervanına katılmak için iyi bir dönem olmadığını, ben olsam 9070 XT alıp VRAM krizinin çözülmesini beklerken yeni çıkan aşırı sistem isteyen oyunları 1440'dan 2160'a FSR'layıp geçeceğimi belirttim. Kendi satın alımınızı aklamak için bana yüklenmeye gerek yok. Bana göre asıl rahatlık fan sesi düşük, az güç çeken, (varsa) istediğim oyunları tatmin edici şekilde oynatabilen bir ekran kartını garantisi boyunca kullanıp, bitmeye yakın zamanda da satarak yeni çıkanını alarak bu döngüyü sürdürmektir.
O zamanın en iyilerinden diye aldığım hacimce büyük, 360w güç tüketen desteksiz dik duramayan alüminyum bloğunu; garantisi bittikten sonra "Allah'ım umarım 12 pin güç girişi yanmaz amin" diye her gece dua ederek kullanmak tercihim değil.
"Yanarsa bir daha alırım Jensen'im sağ olsun
" diyene ise diyecek yok tabii ki.