R7 9800X3D için RTX 5080 mi alınmalı, RTX 5080 Super mi beklenmeli?

Seneler, hatta aylar önce 5080 fiyatına 4090 hatta 5090 alabiliyordun. Paran varken en iyisini alacaksın, ileride upgrade ederim diye düşünürsen bu piyasada sürekli bekler durursun. Fiyatlar ve nesiller zaten sürekli değişiyor. O yüzden bütçe varken mümkün olan en üst seviyeyi almak, sonradan tekrar upgrade kovalamaktan çok daha mantıklı.

860'a bak şiir gibi, bu kart şu hale gelebiliyorsa diyecek söz yok.

Anladım, benim anladığım 5080 de alsak sonradan upgrade edeceğiz gibi görünüyor bu gelişen teknolojiyle birlikte. Sadece nasıl olsa upgrade edeceğim diye düşünüp imkan varken daha alt seviye bir ürün alma diyorsunuz, oldu ki edemedik yada fiyatlar çok arttı, mağdur olmazsınız diyorsunuz anladığım kadarıyla.

Anladım, benim anladığım 5080 de alsak sonradan upgrade edeceğiz gibi görünüyor bu gelişen teknolojiyle birlikte.

Oyunların gereksinimleri öyle hızlı artıyor ki artık kas güç yetmiyor, önce ışın izlemeyi oyuncunun bilgisayarına yıkmayı icat ettiler şimdi de aynı ışın izlemeyi kaldıramayan kartlara makine öğrenmesi şu bu diye destekler ekleyerek yaşam desteğinde çalıştırıyorlar. Yeni bir yaşam destek ünitesi çıkardıklarında da eski nesillere vermiyorlar, düpedüz planlı eskitme.

Yeni ne çıkmış umursamayıp ayar kısarak devam edersek ancak uzun yıllar kullanabiliyoruz bir ton para verdiğimiz kartlarımızı.

5080 alırsanız ileride kesin upgrade edeceksiniz demiyorum, tam tersine, bütçeniz yetiyorken bugün daha güçlü kartı alıp upgrade ihtiyacını mümkün olduğunca ileri atmak daha mantıklı diyorum.

6000 serisi çıktığında gerçekten çok daha yüksek VRAM'li ve ciddi anlamda daha iyi bir kart gelirse, o zaman upgrade etmek isterseniz edersiniz. Ama o gün geldiğinde fiyatlar uçmuş olabilir, veya yeni kart beklediğiniz kadar iyi olmayabilir. Bu ihtimallerin hiçbirini bugün kesin olarak bilemeyiz.

9070 XT alıp nasıl olsa 2-3 yıl sonra 6080'e geçerim demek ise gelecekteki fiyat ve ürün politikasına bugünden güvenmek anlamına geliyor. 6080 beklenenden pahalı çıkarsa, VRAM yine 16 GB olursa veya ekonomik şartlar değişirse elinizdeki kartı daha erken değiştirmek istemeseniz bile 9070 XT ile devam etmek zorunda kalabilirsiniz.

2640 MHz +1500 mem 0.820 mV INNO3D oyunda 170-180W 50-55 °C Max.

860 yetiyor diye aşağısına bakmaya gerek bile duymadım yeter bu kadar adam oldu diye, aklımıza kurt sokturuyorsun vallahi bir deneyeyim bakalım yedirebilecek miyim?

860 yetiyor diye aşağısına bakmaya gerek bile duymadım yeter bu kadar adam oldu diye, aklımıza kurt sokturuyorsun vallahi bir deneyeyim bakalım yedirebilecek miyim?
Ben de önceden 3090 vardı, ateş gibi ısındığı için RAM'leri de ısıtıyordu. Bellekler, OC'li B-Die olanlar 45°C'den sonra hataya düşüyor. Bu yüzden alışkanlık oldu, UV'yi bastıkça basıyorum ama 5070 Ti beklediğimden çok daha iyiydi, RAM'ları hiç ısıtmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…