mukar41

Uzman
Merhaba herkese, iyi günler.

R7 9800X3D işlemci için fiyattan bağımsız, en kaliteli termal macun nedir? Önerilerinize ihtiyacım var.

FSP-MP7 hava soğutucu kullanıyorum.

Bir de laptopta işlemci için PTM7950 termal ped kullanıyorum. Genel olarak ve bu R7 9800X3D işlemci özelinde macun yerine bu pedler kullanılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, iyi günler.

R7 9800X3D işlemci için fiyattan bağımsız, en kaliteli termal macun nedir? Önerilerinize ihtiyacım var.

FSP-MP7 hava soğutucu kullanıyorum.

Bir de laptopta işlemci için PTM7950 termal ped kullanıyorum. Genel olarak ve bu R7 9800X3D işlemci özelinde macun yerine bu pedler kullanılabilir mi?

Macun yerine PTM mantığında ürünler kullanılabilir ama vizkozitesi yüksek katı macunlar ile Pump-out zaten masaüstünde yaşamanız çok olası değil. Bu iki macundan birini alıp geçin, birkaç yıl değişmene gerek kalmaz. 1.5 yıl oldu, ilk günkü performansında halen daha. 2 yılda bir değişilebilir, dert değil. PTM ekran kartında daha çok mantıklı olan bir ürün, IHS'te halen daha macun geçerliliğini koruyor. @mukar41

Katı macunları uygularken yaymaya kalkmayın, IHS için yayma işlemi gereksizdir. Çarpı ve aralara ufak nokta atın, kafi gelir. Miktarı abartmayın, GPU die için vs. kullanılacaksa yayılması taraftarıyım. Die özelinde PTM tarzı ürünler daha mantıklı olabilir ya da bu macunlar özelinde 2 yılda bir bakım yapman gerekecektir.