R7 9800X3D işlemci 94 dere oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DracheN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 144
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d

DracheN

Başarılı
Arkadaşlar 9800X3D aldım, Noctua U12A ile kullanıyorum fakat 90 dereceyi görüyor oyunda. AC Odyysey 1080P. Ne yapmam gerekiyor?

Bence doğal değil. Kasanın hava sirkülasyonu nasıl? İşlemci stok ayarlarda mı? Sıcaklıklar anlık ise normal sürekli ise değil.

Hocam anlık olarak 90lara geliyor bazen 80'lerde kalıyor anlamadım sonra düşüyor 65'lere.

Doğal hocam . Bende de aynı anlık olarak 90lara çıkıp sonra 60lara düşüyor. Sizin gibi bende yav ne oluyoruz dedim . Genelde yüklemelerde görüyor bu sıcaklığı daha sonra dediğiniz gibi 65'lere düşüyor.

Shader compile ederken o derecelere ani çıkış yapması normal. PBO açık değil sanırsam. Undervolt atarak biraz daha sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
Sizin yerinizde olsam U12-A ile kullanmam o işlemciyi. U12-A benim gibi SFF - MFF build yapan arkadaşlar için bir nimet, her yere sığıyor. İkinci sistemdeki 11600'ü soğutuyorum onunla.
İlla hava soğutma istiyorum diyorsanız Noctua D15 alabilirsiniz. Ya da Arctic aio alın. İkisininde ses profili benzer, sessiz çalışıyor.
Son olarak eğer offset mount kullanmıyorsanız kullanın. O da birkaç derece etkiler performansı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…