Oda sıcaklığı da çok fark ediyor bence. Klimayı kapatırsam aldığım sıcaklıklar ile klima açık olduğu zamanki sıcaklıklarım fark ediyor. Hatta SSD'ye varana kadar fark ediyor.
Odam sıcak ege bölgesinde yaşıyorum onun etkisi de vardır illaki.
Oda sıcaklığı da çok fark ediyor bence. Klimayı kapatırsam aldığım sıcaklıklar ile klima açık olduğu zamanki sıcaklıklarım fark ediyor. Hatta SSD'ye varana kadar fark ediyor.
Gigabytı en yakın zamanda atsınTüm sıkıntıları tekte çözer, Gigabyte ben de sevmiyorum, uğraştırır. Tecrübe istiyor bu kartlar. ASUS tak çalıştır en stabili. @Halo dayı da Gigabyte değiştirdi, bu kartı önerdim. Yeni Neo serisi, makyajlayıp piyasaya sürdü ASUS.
Anakart değiştin mi format da atmak lazım. En temizi öyle olur. Anakart yazılımı aynı şekilde kullanmanız mantıklı değil. Fan Control ya da OpenRGB yönel.
@Ayhan Dönmez hocam, benim durumum anormal mi sizce? 130w çekip, 95 derecelerde dolaşıyor Ryzen 7 9800X3D. Artic Liquid Freezer III Pro 420mm'lik sıvı soğutma kullanıyorum ama istediğim soğutma performansını alamıyorum. OCCT testinde CPU seçeneğini seçip, Extreme moda alıp test ettim.
Hocam, uzay montaj ile denedik serin ortamda ama gine düzgün sonuç alamadık.Cinebench R23 yap basitinden. 23.500, 24.500 arası vermiyorsa probleme işaret edebilir. 22K verirse mesela termal probleme işaret eder. PBO aktif hali için konuşuyorum. Mesela +200/-30 verip bak, tek Render al. Test Duration Off seçip Multi-core.
Arctic Pro 360 ile 22K alan biri vardı, Phantom taktı 23.500 aldı. Arctic iade etti senin gibi. @demjr Bazı üretimler sorunlu muhtemelen.
Tower kasa da işleri karıştırıyor, kasa kapak açıkken yap Render ve kıyaslama işini.
Hocam, uzay montaj ile denedik serin ortamda ama gine düzgün sonuç alamadık.
Enermax Liqmaxflo 420mm alsaydım keşke, sizi dinlemedik gittik Artic aldık.Atmos II Push-Pull yeterli gelir. Arctic problematik bu yeni seride, Pump ters monte bir nebze fayda ediyor. AM5'te nedense alan bir kesim iade etti, memnun kalmadılar. Üretim kusuru büyük ihtimalle.
Hocam, sizin dediğiniz şekilde uyguladım. All core -25 limit anakart iGPU kapalı şekilde sonuçlar bu şekilde. Puan bazlı biraz daha düştü, sıcaklık olarak da aşağı indi.Sıcaklık normal, 25K skor alamaz. 5.5 GHz Boost lazım onun için minimum. +200/-30 ile 24500 alıyorum şu anda. Sende sorun göremedim. OCCT'ye gelince iş değişiyor. ASUS kartlar bu tarz yüklerde işlemciyi limitliyor. Limitleme ayarını kapatırsan 200W kadar çektirebiliyorsun, Tj Max. 95 derece, onu da artırmak mümkün. Kısaca limitleri kaldırmadan OCCT'de 200W bandını beklemeyin. R23'te zaten sorun olmadığı net belli. IOD boşta 52 tabii, o bir tık yüksek, yaz ayı için kabul edilebir. Çipten çipe çok değişiyor bu durum, üretimle alakalı. Kışın dahi 40 derece altına düşmeyen var, 35 civarında kullanan da var. IOD Hotspot, boştaki dereceyi temsil ediyor, Core sıcaklığı zaten ondan çok daha düşük. Yükteki sıcaklığı CCD temsil eder Ryzen'de.
Kış ayında bu ikisi mümkün, normal kullanıcıyı aşan değerler kesinlikle. In-game problem olmaması çok daha önemli. Diğer parametreler silikona ve üretime göre çok değişiyor. Takılmamak lazım.
![]()
![]()
![]()
Bence PBO Enhancement Level 3 tarzı uygulamayın, bu da bir tık sıcak çalışmasında etken. Silikon dahilinde -20/-25 All Core kullanman yeterli. PBO Advanced, Limits Motherboard kalabilir. Dahili grafik zaten kapatılmasını öneriyoruz. Yazın CPB kapatan bir kesim de var, X3D'de aman aman bir fark olmuyor, sıcaklık takıntısı olanlar o şekilde kullanır.