Değerler normal, kafaya takma. Yaz ayında absürt durum yok. +200/-30 versen 24.000 üzerine çıkabilir. Sorun değil. Düz -25 verip kullan stabilse. Stabil değilse oyunda crash verebilir.
+200/-30 bu şekilde verince R23 testi başlar başlamaz PC donuyor; -25 sorun yok fakat -30 olmuyor hocam.

Amaç o değil de skor kaç alabildiğini anlamak. LLC ve Scaler düzgün ayarlasan -30'da donmaz muhtemelen. Sorun stabiliteden ziyade skor kovalamak.
LLC dediğiniz voltaj ile ilgili olan mı? Scalar 6X yaptım, denedim, aynı sonuç. Bildiğim kadarıyla scalar ne kadar artarsa işlemci kendini o kadar zorluyor ve voltajı yükseltiyor.

LLC dediğiniz voltaj ile ilgili olan mı? Scalar 6X yaptım, denedim, aynı sonuç. Bildiğim kadarıyla scalar ne kadar artarsa işlemci kendini o kadar zorluyor ve voltajı yükseltiyor.

Scaler birim başına 0.002-0.005 arası artırıyor, o voltajda ne kadar uzun süre kalacağını da belirliyor. Mesela Scaler 1X -25 stabilse, Scaler 10X -30 stabil kalabiliyor. Load-line Calibration ASUS kartlarda Level 8'e kadar var, Level 7 geliyor. Level 8 Overshoot olur, statik ve düşük voltajda kullanılması uygun sadece. MSI'de Mode 2, ASUS'ta Level 7 denk geliyor. MSI'de Auto'su Mode 2 değil. MSI'de mantık tam ters yani. Mode 1 Overshoot mesela. Gigabyte'da da Level 7 karşılığı Turbo olur. Yük altındaki VDrop belirler.