Bütçe
30-35.000 TL

emrecan

Gelişen
Herkese merhaba, sistemimi yavaş yavaş güncellemeyi düşünüyorum. Öncelikle mevcut sistemim şu şekilde:

Aklımda başlıkta yazdığım işlemci var. Çoğu yerde olumlu yorum gördüm işlemciyle alakalı. Ekran kartı olarak da şöyle bir alternatif düşündüm:

MSI MB B850M Gaming Plus Wi-Fi 6E AM5 DDR5 8200MHz(OC) HDMI DP 2x M.2 USB 10Gbps 2.5G LAN Wi-Fi 6E mATX.

Ayrıca RAM de almam gerekiyor. O konuda da kararsızım. Sizin önerebileceğiniz anakartlar veya RAM'lar var mı? Sürekli sistem değiştiren birisi değilim. En son sistemimi 6 sene önce almıştım. Beni en az bir 6 yıl kadar daha götürecek, ileri düzey sürekli güncelleme yapmama gerek kalmayacak bir sistem istiyorum. Bir de ekran kartımı şu an değiştirmeyi düşünmüyorum. Herhangi bir problem çıkarır mı bana acaba? Darboğaz vs. Teşekkürler.

Not: İşlemci, anakart, RAM'lere ayırabileceğim maksimum bütçe 30-35 bin bandında. Daha aşağısı olursa daha iyi olur benim için.

Herkese merhaba, sistemimi yavaş yavaş güncellemeyi düşünüyorum. Öncelikle mevcut sistemim şu şekilde:

Aklımda başlıkta yazdığım işlemci var. Çoğu yerde olumlu yorum gördüm işlemciyle alakalı. Ekran kartı olarak da şöyle bir alternatif düşündüm:

MSI MB B850M Gaming Plus Wi-Fi 6E AM5 DDR5 8200MHz(OC) HDMI DP 2X M.2 USB 10Gbps 2.5G lan Wi-Fi 6E mATX.

Ayrıca RAM de almam gerekiyor. O konuda da kararsızım. Sizin önerebileceğiniz anakartlar veya RAM'lar var mı? Sürekli sistem değiştiren birisi değilim. En son sistemimi 6 sene önce almıştım. Beni en az bir 6 yıl kadar daha götürecek, ileri düzey sürekli güncelleme yapmama gerek kalmayacak bir sistem istiyorum. Bir de ekran kartımı şu an değiştirmeyi düşünmüyorum. Herhangi bir problem çıkarır mı bana acaba? Darboğaz vs. teşekkürler.

Not: İşlemci, anakart, RAM'lere ayırabileceğim maksimum bütçe 30-35 bin bandında. Daha aşağısı olursa daha iyi olur benim için.

Zaten seçtiğin işlemci 22K daha aşağısı çok zor.

RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1188312280.html

RAM konusunda 2.el kovalayın derim. Sıfır almayı düşünüyorsanız bu modeli alabilirsiniz. Tek 16 yeterli olacaktır şimdilik. 2x16 bütçe konusunda sıkıntı yaratabilir. https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html

Daha dün baktım bu RAM'in ikinci elini 9.500TL'den satılıyordu pazarlıksız bu tarz satıcılar varken bayağı zor, ama eğer uyguna yakalarsa çok iyi.

Peki B850M aldığım takdirde uzun vaadede bana problem çıkarmaz öyle değil mi? Ayrıca mevcut MSI 2060S ekran kartım bir problem çıkarır mı çünkü onu bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Son olarak sistemi genel olarak oyun için kullanacağım. B850 m mi yoksa X870 mi?

Sizin attığınız kart ile bu kart arasındaki fark nedir?

Msı MB B850M Gamıng Plus WIFI6E Am5 Ddr5 8200MHZ(OC) HDMI Dp 2x M.2 USB 10GBS 2.5g Lan Wı-Fı 6e Matx

Peki B850M aldığım takdirde uzun vaadede bana problem çıkarmaz öyle değil mi? Ayrıca mevcut MSI 2060S ekran kartım bir problem çıkarır mı çünkü onu bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Son olarak sistemi genel olarak oyun için kullanacağım. B850 m mi yoksa X870 mi?

Sizin attığınız kart ile bu kart arasındaki fark nedir?

Msı MB B850M Gamıng Plus WIFI6E Am5 Ddr5 8200MHZ(OC) HDMI Dp 2x M.2 USB 10GBS 2.5g Lan Wı-Fı 6e Matx

MSI kartlar donanım olarak iyi ama maalesef yazılım olarak vasat, önerilmeme sebebi o. AM5'te öncelik ASUS, sonra da Gigabyte'da. Herhangi bir sorun yaşamamak istiyorsan tercih sırası böyle olmalı. Force kartı 1 DPC, ona özeniyorlar. Eğer sadece Gaming düşünüyorsan üzerine gerek yok, paran cebinde kalsın. RAM olarak Patriot 6000 CL30 2x16 yeterli, 2. elde 15K civarına bunu bulabilirsin. Patriot H-die DR ya da A-die SR geliyor, Hynix olduğu zaten garanti. M-die hiç çıkmadı şimdiye kadar. M-die 1. jenerasyon, ondan da uzak durmak lazım.

MSI kartlar donanım olarak iyi ama maalesef yazılım olarak vasat, önerilmeme sebebi o. AM5'te öncelik ASUS, sonra da Gigabyte'da. Herhangi bir sorun yaşamamak istiyorsan tercih sırası böyle olmalı. Force kartı 1 DPC, ona özeniyorlar. Eğer sadece gaming düşünüyorsan üzerine gerek yok, paran cebinde kalsın. RAM olarak Patriot 6000 CL30 2x16 yeterli, 2. elde 15k civarına bunu bulabilirsin. Patriot h-die dr ya da a-die sr geliyor, Hynix olduğu zaten garanti. M-die hiç çıkmadı şimdiye kadar. M-die 1. jenerasyon, ondan da uzak durmak lazım.

Yani öneriniz hangi anakart olur hocam? Ekran kartım beni bir süre götürür öyle değil mi?

Hocam bir de şu anakartta bana biraz ucuz geldi düşünceleriniz nedir bu anakart için? Pek anlamıyorum da çok kafam karıştı kusura bakmayın

Güncelleme: 9800X3D'yi sipariş ettim önerebileceğiniz fiyat performans ve ileriye dönük en iyi anakart hangisi olur?

Son düzenleme:
Yani öneriniz hangi anakart olur hocam? Ekran kartım beni bir süre götürür öyle değil mi?

Hocam bir de şu anakartta bana biraz ucuz geldi düşünceleriniz nedir bu anakart için? Pek anlamıyorum da çok kafam karıştı kusura bakmayın

Güncelleme: 9800X3D'yi sipariş ettim önerebileceğiniz fiyat performans ve ileriye dönük en iyi anakart hangisi olur?
Bu anakart İntel anakartı, AMD için uygun değil.
B850M Force, B850 Eagle, X870 Aorus Elite, ROG B850-A bakabilirsiniz.