Merhaba,
Eski sistemimi komple yenilemek istiyorum. Sürekli parça değiştiren birisi değilim. O yüzden ileriye yönelik bir sistem tolamak istedim.
İşlemci olarak R7 9800X3D karar kıldım. Aslında parçaların bazılarına da karar kıldım fakat sizin de yorumlarınızı almak istedim. Sürekli PC toplamadığımdan illaki bilgi eksikliğim vardır.
Almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde.
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı: RTX5080 veya RTX 5070 Ti daha karar veremedim.
Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Beast 6000MHz CL30 DDR5
SSD: Western Digital Black SN850X 2TB veya Samsung 990 Pro 2TB
PSU: MSI MPG A1000GS 1000W veya ASUS ROG-STRIX-1000G-Aura 1000W
Monitör, kasa ve soğutucuya hala karar veremedim. Şu anki sistemde sıvı soğutma var. Sanırım yine sıvı soğutucu tercih edeceğim fakat benim için monitör he zaman kafa kurcalayan bir konu olacak IPS mi OLED mi? OLED alsam yanar mı? Beni kaç yıl götürür? Ya da IPS alsam ne kadar Ghosting veya ışık sızması ile ne kadar karşılaşırım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Eski sistemimi komple yenilemek istiyorum. Sürekli parça değiştiren birisi değilim. O yüzden ileriye yönelik bir sistem tolamak istedim.
İşlemci olarak R7 9800X3D karar kıldım. Aslında parçaların bazılarına da karar kıldım fakat sizin de yorumlarınızı almak istedim. Sürekli PC toplamadığımdan illaki bilgi eksikliğim vardır.
Almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde.
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı: RTX5080 veya RTX 5070 Ti daha karar veremedim.
Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Beast 6000MHz CL30 DDR5
SSD: Western Digital Black SN850X 2TB veya Samsung 990 Pro 2TB
PSU: MSI MPG A1000GS 1000W veya ASUS ROG-STRIX-1000G-Aura 1000W
Monitör, kasa ve soğutucuya hala karar veremedim. Şu anki sistemde sıvı soğutma var. Sanırım yine sıvı soğutucu tercih edeceğim fakat benim için monitör he zaman kafa kurcalayan bir konu olacak IPS mi OLED mi? OLED alsam yanar mı? Beni kaç yıl götürür? Ya da IPS alsam ne kadar Ghosting veya ışık sızması ile ne kadar karşılaşırım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.