R7 9800X3D OCCT'de 88-90 dereceyi görüyor

burakcer55 8

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem aldım, kurulumu yaptım. İşlemci R7 9800X3D, sıvı soğutucu Corsair Nautilus RS 360 mm. Sistemi deniyordum az önce, OCCT'den görseldeki ayarlarla bir test yapayım dedim, 10. saniyede işlemci 90 derecelere geliyor. İlk sıvı soğutma deneyimim. Hazır gelen macunu silmedim, soğutucuyu öyle takmıştım. Bu bir sorun mu, sorunsa nasıl çözebilirim? Sadece EXPO açık. Diğer hiçbir ayarı değiştirmedim.

Öncelikle sisteminizden kaç watt çekiyor bunu öğrenmemiz gerekiyor işlemcinin OCCT testinde 90 derecede çalışıyor olmasının sakıncası yoktur sakıncalı olacak durum düşük watt değerlerinde bu sıcaklık değerine ulaşmasıdır. İşlemciniz 3 günde o şekilde çalışsa bir sorun olmaz.

Testin 1. dakikası hocam.

Testin başlangıç anından itibaren olur hocam zaten 5 k sonra 90 derecelere çıkmaz . Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ?
Hocam 87.5 gibi sabit kalıyor benim gördüğüm. Konuda da yazıyor Corsair Nautilus RS 360mm soğutucu.

Hocam 87.5 gibi sabit kalıyor benim gördüğüm. Konuda da yazıyor Corsair Nautilus RS 360mm soğutucu.
İşlemciniz de PBO Limits açık olmadığından dolayı cpu limitine takılıyor ve bundan dolayı 155w değerlerinde dolaşıyor bu watt değerinde 87.5 derece biraz kötü sonuç olabilir ama bu kasanızın soğutma performansınıza ve oda sıcaklığına göre değişebilir. işlemcinizin aniden 90 dereceler çıkmasında herhangi bir sorun yoktur endişelenmeyin .

Ortalama ayarlarla PBO yapsam kaç derece fark edecek ki?

162W ppt var. Normal.

Ortalama ayarlarla PBO yapsam kaç derece fark edecek ki?
Hem performans kazancınız olur hem de sıcaklık performansınız etkilenir. (2.kısım) Eğer PBO Limits = Motherboard ve ya Manuel yaparsanız eğer sıcaklığınız 95 dereceye dayanır ama daha yüksek watt değeri çekmeyi başarabilirsiniz. Bu durum da max yük altında sıcaklık değeriniz değişmez ama performansızı daha ileri taşımış olursunuz. Biraz yüzeysel anlattım ama 2. kısım uygulamak zorunda değilsiniz.

162W ppt var. Normal.

Açıklamalar için teşekkür ederim ikinize de. 360mm sıvı soğutma alınca 70 dereceyi geçmeyecek falan sanıyor insan. Kısaca bu normal diyorsunuz. Corsair'in hazır macununu silip kendim MX-6 sürsem söküp tekrar montajlamaya değecek kadar bi fark olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…