R7 9800X3D & RTX 3080 Ti sistem oyun oynarken kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre ÖZER
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 143
  • Etiketler Etiketler
    oyun

Emre ÖZER 2

Uzman
Merhaba,

Sistemimi yeni topladım, oyun oynarken aniden kapanıyor, sebebini bir türlü bulamadım.

Sistem:
  • Ryzen 7 9800X3D
  • RTX 3080 Ti.
  • NZXT N9 X870e anakart.
  • 32 GB DDR5 6400 MHz CL32 RAM.
  • 420 mm Arctic Liquid Freezer III Pro
  • 8 adet reverse Blade 14 cm uni fan SL Infinity fan.
  • FSP Hydro K Pro 850+80 Bronze güç kaynağı.

OCCT testi yaptığımda tam yük altında 84 derece, işlemci, ekran kartı ise 82 derece ulaşıyor.
Boşta ekran kartı 51 derece, MSI Afterburn ile ayar yaptım, boşta fanlar çalışınca 36 dereceye düşüyor.

OCCT testi yaparken kapanmıyor, oyun ortasında kapanıyor. Oyuna giriyorum (CS2 orta ayarlar) 15 dk sonra kapanıyor. Arada ısılarına bakıyorum, işlemci 59 derece, ekran kartı 49 derecede.

kısa değil pc kapanıyor ))

Kısa değil PC kapanıyor.

Çift kablo takıp denemen lazım. Arkadaşında falan güç kaynağı varsa, onunla deneyin. İhtimal çok, derya deniz, Windows yazılımından tut, donanım bileşenlerinin tek tek elden geçmesi lazım. Burada büyük suçlu ekran kartı bağlantın gözüküyor. Başka kablo olmaması tuhaf.

Sonunda çözdüm, MSI Afterburner'dan yaptığım ayarı düzelttim. Sorun yok, her şey olması gerektiği gibi. Bilgi için hepinize teşekkür ederim.

Sonunda çözdüm, MSI Afterburner'dan yaptığım ayarı düzelttim. Sorun yok, her şey olması gerektiği gibi. Bilgi için hepinize teşekkür ederim.
Mem kısma 500 yerine 400 verseniz iyi olur, bellek çipin kaliteli olmayabilir. Yine siyah ekrana düşerse Core kısma 125 yerine 100 verin. Bence en sağlıklısı UV yapıp üstüne ufak O.C yapman olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…