Sistemimi yeni topladım, oyun oynarken aniden kapanıyor, sebebini bir türlü bulamadım.
Sistem:
Ryzen 7 9800X3D
RTX 3080 Ti.
NZXT N9 X870e anakart.
32 GB DDR5 6400 MHz CL32 RAM.
420 mm Arctic Liquid Freezer III Pro
8 adet reverse Blade 14 cm uni fan SL Infinity fan.
FSP Hydro K Pro 850+80 Bronze güç kaynağı.
OCCT testi yaptığımda tam yük altında 84 derece, işlemci, ekran kartı ise 82 derece ulaşıyor.
Boşta ekran kartı 51 derece, MSI Afterburn ile ayar yaptım, boşta fanlar çalışınca 36 dereceye düşüyor.
OCCT testi yaparken kapanmıyor, oyun ortasında kapanıyor. Oyuna giriyorum (CS2 orta ayarlar) 15 dk sonra kapanıyor. Arada ısılarına bakıyorum, işlemci 59 derece, ekran kartı 49 derecede.
Burada bir sıkıntı var. GPU Power limitin 350W diyor. Senin kart 348W değerine ulaşmış, bir de milisaniyelik spike yaparsa, 370 üzerine çıkar, Max limitin 365 gösteriyor. Bir de test süren kısa. Diğer faktör, GPU fanların son devirlerde dönüyor, ekran kartının bakımı gelmiş gibi.
Bazı kısımları tam çözemedim.
Çift kablo takıp denemen lazım. Arkadaşında falan güç kaynağı varsa, onunla deneyin. İhtimal çok, derya deniz, Windows yazılımından tut, donanım bileşenlerinin tek tek elden geçmesi lazım. Burada büyük suçlu ekran kartı bağlantın gözüküyor. Başka kablo olmaması tuhaf.
Mem kısma 500 yerine 400 verseniz iyi olur, bellek çipin kaliteli olmayabilir. Yine siyah ekrana düşerse Core kısma 125 yerine 100 verin. Bence en sağlıklısı UV yapıp üstüne ufak O.C yapman olur.