R7 9800X3D & RTX 4070 Super için 3 adet M.2 slotlu anakart önerisi

Bütçe
8500
Ney?

Pro her ne kadar giriş seviye diye geçse de bu modeli gayet iyi.

Ayrıca gidip B650M-R veya B650mt bile alsa işini görür.

Adamın bilgisayarındaki parçalara baksana bu adamın işlemcisini besleyebilecek a serisimi var.

Şimdi ben iade ettim arkadaş B850 gamıng Plus Wi-Fi AM5 DDR5 8200 al diyor. Arada kaldım şu an.

Ben sana şimdiden diyorum a serisi uzun süreli oyunlarda veya ağır iş yüklerini kaldıramaz sisteme yük bindiği zaman zaten o işlemci fena güç çekiyor pasif soğutmada bu zaman yetersiz kalabilir gün sonunda istikrarsız bir sistem ortaya çıkar.

Adamın bilgisayarındaki parçalara baksana bu adamın işlemcisini besleyebilecek a serisimi var.
A serisi önermedim zaten??

5090 ve G5 bir SSD takmayacaksa B850'nin herhangi bir artısı yok.

B650 ile B850 arasıındaki temel fark; B650'de standart olmayan bazı özelliklerin standart haline getirilmiş olması.

Gidip de 5090 ve G5 bir SSD takılmayacaksa B650 chipset fazlasıyla yeterli olur. Üretiminin bitmesi onu ölü yapmaz.

Biterse bitsin önemli olan üretim değil geleceğe yönelik bu chipset nihayetinde B850'den önce destek almayı kesecek.

Konuda a serisi yok. Ortalama bir B650 bile o işlemciyi sorunsuz besler.

A serisi önermedim zaten?

5090 ve G5 bir SSD takmayacaksa B850'nin herhangi bir artısı yok.

B650 ile B850 arasıındaki temel fark; B650'de standart olmayan bazı özelliklerin standart haline getirilmiş olması.

Biterse bitsin önemli olan üretim değil geleceğe yönelik bu chipset nihayetinde B850'den önce destek almayı kesecek.

Konuda a serisi yok. Ortalama bir B650 bile o işlemciyi sorunsuz besler.

Sonuç olarak ne almalıyım.

B650M-R anakarta 9800X3D takıp kullanan da gördüm, 7900X takanda. Onların ki stabilken bu sistem niye stabil olmasın.

Oyun kısmı abartı olmuş. Hadi diyelim Render yapacak, Video editleyecek vs. o zaman zaten işlemci seçimi yanlış.
O zaman zaten gidip X670E, X870E vs. Alması lazım.
Oyun için B650 fazlasıyla yeter.
Aynı şekilde şu anakartta yeter: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650-A-WIFI

Anakartı alma sebebim M.2 slotları için yoksa Pro A620M-E ile kullanacktım.

Bak bu kartı al bu kartı benim babamın fabrikasında üretilmedi veya sponsorluk anlaşmam yok MSI ile uzun vadeli kullanmada bana fazlasıyla hak vereceksin.

Anakartı alma sebebim M.2 slotları için yoksa Pro A620M-E ile kullanacktım.

MSI Pro A620M mi hocam güncel anakartın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…