Bütçe
8500
Ney? 😀

Pro her ne kadar giriş seviye diye geçse de bu modeli gayet iyi.

Ayrıca gidip B650M-R veya B650mt bile alsa işini görür. 🙂

Adamın bilgisayarındaki parçalara baksana bu adamın işlemcisini besleyebilecek a serisimi var.

Şimdi ben iade ettim arkadaş B850 gamıng Plus Wi-Fi AM5 DDR5 8200 al diyor. Arada kaldım şu an.

Ben sana şimdiden diyorum a serisi uzun süreli oyunlarda veya ağır iş yüklerini kaldıramaz sisteme yük bindiği zaman zaten o işlemci fena güç çekiyor pasif soğutmada bu zaman yetersiz kalabilir gün sonunda istikrarsız bir sistem ortaya çıkar.

Adamın bilgisayarındaki parçalara baksana bu adamın işlemcisini besleyebilecek a serisimi var.
A serisi önermedim zaten??

5090 ve G5 bir SSD takmayacaksa B850'nin herhangi bir artısı yok.

B650 ile B850 arasıındaki temel fark; B650'de standart olmayan bazı özelliklerin standart haline getirilmiş olması. 😀

Ben sana şimdiden diyorum a serisi uzun süreli oyunlarda veya ağır iş yüklerini kaldıramaz sisteme yük bindiği zaman zaten o işlemci fena güç çekiyor pasif soğutmada bu zaman yetersiz kalabilir gün sonunda istikrarsız bir sistem ortaya çıkar.

Konuda a serisi yok. Ortalama bir B650 bile o işlemciyi sorunsuz besler.

A serisi önermedim zaten?

5090 ve G5 bir SSD takmayacaksa B850'nin herhangi bir artısı yok.

B650 ile B850 arasıındaki temel fark; B650'de standart olmayan bazı özelliklerin standart haline getirilmiş olması. 😀

Biterse bitsin önemli olan üretim değil geleceğe yönelik bu chipset nihayetinde B850'den önce destek almayı kesecek.

Konuda a serisi yok. Ortalama bir B650 bile o işlemciyi sorunsuz besler.

Sonuç olarak ne almalıyım.

B650M-R anakarta 9800X3D takıp kullanan da gördüm, 7900X takanda. Onların ki stabilken bu sistem niye stabil olmasın. 🤣

Oyun kısmı abartı olmuş. Hadi diyelim Render yapacak, Video editleyecek vs. o zaman zaten işlemci seçimi yanlış.
O zaman zaten gidip X670E, X870E vs. Alması lazım. 🤣
Oyun için B650 fazlasıyla yeter.
Aynı şekilde şu anakartta yeter: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650-A-WIFI

B650M-R anakarta 9800X3D takıp kullanan da gördüm, 7900X takanda. Onların ki stabilken bu sistem niye stabil olmasın. 🤣

Oyun kısmı abartı olmuş. Hadi diyelim render yapacak, video editleyecek vs. o zaman zaten işlemci seçimi yanlış.
O zaman zaten gidip X670e, X870e vs. alması lazım. 🤣
Oyun için B650 fazlasıyla yeter.
Aynı şekilde şu anakartta yeter: https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650-A-WIFI

Anakartı alma sebebim M.2 slotları için yoksa Pro A620M-E ile kullanacktım.