Helixo

Uzman
PC daha dün geldi poligonda 1200, maçta 800 ile 600 arası FPS veriyor ama YouTube'da insanlar daha fazla FPS alıyor.
Ekran kartı: 4080 Super
32 GB RAM.

Poligon ile maç içi farklı, o yüzden.
Ben de 500 FPS alıyorum poligonda, maç içinde 130 bile görüyorum.

Şu video ile Process Lasso indirip ayarla, belki bir yararı olur.

PC daha dün geldi poligonda 1200, maçta 800 ile 600 arası FPS veriyor ama YouTube'da insanlar daha fazla FPS alıyor.
Ekran kartı: 4080 Super
32 GB RAM.
Her şey bir etken, ortam sıcaklıkları, parça sıcaklıkları, kullandığın anakart, ram'ler, işlemci soğutucu, psu kalitesi, bunların hepsi inan valorant gibi yüksek fps alınan oyunlar için bir etken.

İnsanlar forumlara bu şekil de çok yazıyor, bilmem ne işlemcisi aldım bilmem ne ekran kartım var şu fps'i alıyorum ama şu adam şunu alıyor diyor, anakart ne diyorum x diyor bahsettiği adam da en iyi anakartlardan biri var, soğutucu ne diyorum soğutucu da 240mm diyor, bahsettiği adam da 420mm var.

Windows kurulumu, driver güncelliği, yüklü uygulamalar bunların hepsi ayrı bir etken.

Ayrıca test sistemleri çok hafif oluyor, ağır uyguluma ve servislerden arınmış şekil de video içeriği hazırlıyorlar daha yüksek fps almaları çok doğal.

Kaliteli PSU çok büyük etkene sahip olabiliyor.
Aynı güç değerine sahip ama çin'in en ücra yerinde üretilmiş bir psu ile yüksek komponent kalitesine sahip yeni teknoloji psu arasında dünyalar kadar fark var. Sistemi sağlıklı beslemesi önem taşıyor.

@emircbsk,rajııntek cratos 850 watt PSU var sıcaklık ise stres testinde yük altında 75 derece gördü Valorant da bakmadım ekran kartı da stres testinde 15 dakikada 60 derece oldu.

@Isentropic, tamam hocam.