HardLineRTX

Becerikli
Herkese merhaba,

R7 9800X3D ve 5070 Ti'li bir sistem sahibiyim. Şu an 1080p 144 Hz kullanıyorum. 2K veya 4K'ya geçmek istiyorum.

Oynadığım oyun Battlefield 2042 ama ilerleyen günlerde BF6'ya geçiş yapacağım.
  • ASUS-ROG-STRIX-XG27UCS 4K 160 Hz.
  • ASUS-TUF-Gaming-VG27AQML5A/ 2K 300 Hz
Bu 2 monitör arasında kaldım.

Gemini ASUS TUF'u önerdi, ben de onu düşünüyorum FPS oyunları oynadığım için. Düşüncem doğru mu yoksa 4K almak daha mı mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
XG27UCS 4K IPS kanadındaki en iyi monitörlerden diyebilirim, kendim 5070 Ti + 7800X3D ile kullanıyorum. 2K mı 4K mı sorusu için de 5070 Ti 4K için yeterli bir ekran kartı ve 2K ile 4K arasında epey fark var; bence almışken 4K ekran alın, uzun yıllar monitör değiştirme derdiniz de olmaz.

Değil

XG27ucs 4K IPS kanadındaki en iyi monitörlerden diyebilirim, kendim 5070 Ti + 7800X3D ile kullanıyorum. 2K mı 4K mı sorusu için de 5070 Ti 4K için yeterli bir ekran kartı ve 2K ile 4K arasında epey fark var; bence almışken 4K ekran alın, uzun yıllar monitör değiştirme derdiniz de olmaz.

Oyun oynarken ultrada FPS düşükm olmaz mı?

Son düzenleme:
27 inç de 4K ve 2K arasında çok fark anlaşılmıyor diye yazı okudum. Nebi akgünde aynı kataloğu anlatmış. Kafam karıştı biraz. ASUS'un bu monitörünün çok incelemesini bulamadım. Yeni bir monitör galiba.

Anlaşılıyor. Ekran başına düşen PPI ne kadar yüksekse görüntü o kadar keskin olur. Yani 27" bariz daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ama evet ben de 32" tercih ederim, bunun sebebi netlik değil. Büyük ekranda hikayeli oyun oynamak daha keyifli. Vg27aqml5a nın yabancı kaynaklarda incelemesi var, kontrast oranı vasat.

İncelemem de burada var:

Bu arada bu bencesi, yani kimine göre 27'' daha iyi çünkü görüntü daha keskin. Ben büyük ekranda oynamayı sevdiğim için 32'' daha ideal geliyor. Hatta bunun için 48'' TV aldım.

Anlaşılıyor. Ekran başına düşen PPI ne kadar yüksekse görüntü o kadar keskin olur. Yani 27" bariz daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ama evet ben de 32" tercih ederim, bunun sebebi netlik değil. Büyük ekranda hikayeli oyun oynamak daha keyifli. VG27AQML5anın yabancı kaynaklarda incelemesi var, kontrast oranı vasat.

İncelemem de burada var:

Bu arada bu bencesi, yani kimine göre 27" daha iyi çünkü görüntü daha keskin. Ben büyük ekranda oynamayı sevdiğim için 32" daha ideal geliyor. Hatta bunun için 48" TV aldım.

Sipariş vermiştim, şimdi siparişi iptal ettim.

Anlaşılıyor. Ekran başına düşen PPI ne kadar yüksekse görüntü o kadar keskin olur. Yani 27" bariz daha iyi görüntü kalitesine sahip. Ama evet ben de 32" tercih ederim, bunun sebebi netlik değil. Büyük ekranda hikayeli oyun oynamak daha keyifli. VG27AQML5anın yabancı kaynaklarda incelemesi var, kontrast oranı vasat.

İncelemem de burada var:

Bu arada bu bencesi, yani kimine göre 27" daha iyi çünkü görüntü daha keskin. Ben büyük ekranda oynamayı sevdiğim için 32" daha ideal geliyor. Hatta bunun için 48" TV aldım.

Şu an 2 farklı monitör belirledim.

ASUS ROG STRIX XG27ucs 27 inç 160Hz 1ms 4K UHD Adaptive Sync Fast IPS pivot gaming monitör​

ASUS ROG STRIX XG27ACMG 27 inç 270Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS pivot gaming monitör​

Bu ikisi arasında hangisini almalıyım?
Battlefield 2042, Battlefield 6 gibi oyunlar oynuyorum.
Ama tüm gün bilgisayar başında değilim.

Son düzenleme:
Sipariş vermiştim, şimdi siparişi iptal ettim.

Şu an 2 farklı monitör belirledim.

ASUS ROG STRIX XG27ucs 27 inç 160Hz 1ms 4K UHD Adaptive Sync Fast IPS pivot gaming monitör​

ASUS ROG STRIX XG27ACMG 27 inç 270Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS pivot gaming monitör​

Bu ikisi arasında hangisini almalıyım?
Battlefield 2042, Battlefield 6 gibi oyunlar oynuyorum.
Ama tüm gün bilgisayar başında değilim.
Xg27acmg önermem, Edge lit monitör için çok pahalı.

Xg27ucs olabilir ancak artık eski bir monitör. Benzer fiyata daha iyi modeller çıktı.

180hz yeter dersen QD-Mini Led

Yetmez dersen: