Bütçe
15000
SIP koruma bu attığınızda da yok. Üstelik çinli marka. Neden çok kaliteli olduğunu teknik olarak detaylandırabilseniz keşke.

SIP koruması dediğiniz şey, NTC termistörü ve yanına eklenen bypass rölesi ile sağlanan bir koruma. SIP koruması diye özellikle çoğu üretici belirtmez. Çünkü zaten NTC ve röleye sahip olan güç kaynakları = SIP (Surge Inrush Protection). Bu modelde de mevcut.

Markanın Çinli veya bilmem nereli olmasının tek başına bir anlamı yok. Enermax ülkemizde bilinmediği için böyle söylemenizi normal karşılıyorum.

1990 yılından beri faaliyette olan Tayvanlı bir firma. Yeterince köklü, bir zamanlar kendi güç kaynaklarını kendileri üretiyorlardı. Modelin kendisinin de iç yapısı kaliteli.

Abartı gibi görünebilir fakat götürebildiği kadar ömürlük gitmesini istiyorum bu kasanın. En fazla SSD'yi yükseltirim ya da Ram'i 2 katına falan çıkarırım yani zaten onun dışında ekran kartı hadi yıllar sonra belki güncellerim diyeyim.

Ne olursa olsun beni yıllar boyunca götürsün ve PSU W'ı konusunda sınırda kalmasın diye uğraşıyorum. 1650W Enermax 'a emin misiniz hocam?

Dayım, yıllar önce paraya kıyıp bir sistem toplamıştı ve kendisini 10 yıl götürsün yeterli olacağını söylemişti. O sistem benim çocukluğumdan bu yana var (GTX 560 falan vardı içinde ekran kartı olarak) ve hala güzelce çalışabiliyor. CSGO 300FPS veriyordu fakat CS2 o kadar vermez haliyle.

Ben de dayım gibi aynı kafada ilerleyip tekte paraya kıyıp yıllarca beni bu kasanın götürmesini istiyorum. En fazla dediğim gibi SSD, Ram gibi şeyler upgrade edilir gerek olduğunda.
O yüzden ileride sallıyorum çok rahattayım 6080 çıktı mesela onu alayım desem PSU'nun yine sınırda kalmaması önemli benim için.

Son düzenleme:
Ne olursa olsun beni yıllar boyunca götürsün ve PSU W'ı konusunda sınırda kalmasın diye uğraşıyorum. 1650W Enermax 'a emin misiniz hocam?

Eminim. Aynı şeyi zamanında ben yaptım. Thermaltake Smartpower 650W var bende de. 2014 yılında almıştım ve hala kullanıyorum. 11 yıl olmuş. Biraz da şanslıysanız evladiyelik oluyor kaliteli bir model aldığınızda. O da zamanına göre kaliteliydi.