Var, bana göre direkt olarak bu anakart kusurlu.
- B650 Tomahawk (değişmediğim sadece bu kaldı)
Onun haricinde DRAM'siz M.2'ye hem OS hem de Gaming, depolama olarak kullanıyorsa sorun olabilir. Bazı oyunlarda drop sebebi.
Bu modüller de M-Die, anakart da Tomahawk. Olmaz mı, olur. Donanımsal bir kusurdan ziyade yazılımsal, BIOS kaynaklı sıkıntılar var zaten.
- XPG CL30 6000 MHz RAM (öncesinde CL32 6400 vardı)
RAM'den ziyade anakart optimizasyonu önemli. Dahili grafik kapatılması lazım, BT/WF kapatılması lazım. DRAM'siz M.2'ye OS kurulmaması bence lazım. Liste çok uzun. Tomahawk'lar problematik. Diğer sürücü sorunlarına değinmiyorum, ilgi alanım değil.
@stormhawks47 Diğer arkadaşlar tam olarak kavrayamasa da yaklaşımınız çok doğru, takdir ediyorum. Yıllar öncesinde bu tarz bir yaklaşım hiçbir forumda kabul görmezdi ama konuları çöze çöze anlaşıldı ki gerçekten de alakası var. Gördüğünüz üzere konu sahibi dahi alakası olmayacağını düşünüyor. Ona kimse söylememiş olabilir Tomahawk ve M-Die olayını. Tomahawk genel anlamda sorunlu bir kart zaten, globalde çok konu açıldı. Reddit'te dahi Tomahawk ve X3D stutter dahil olmak üzere milyon tane konu var. Bence bir yerden sonra insan kabullenmek istemiyor, inkar ediyor. Bir vakitler ben de böyleydim.