R7 9800X3D & RX 9070 XT sistemde RGB'ler yanıyor, görüntü gelmiyor

MonCheriii

Üyecik
Lütfen yardımcı olun. Dün işlemcimi yükselttim. Ryzen 5 7500F'ten Ryzen 7 9800X3D ye geçtim. Dün hiçbir sıkıntı yoktu kullandım, oyun oynadım sıkıntısız. Fakat sabah uyandığımda sistemim açılıyor fanlar dönmüyor RGB'leri yanıyor ekrana görüntü gelmiyordu. Yapmadığım şey kalmadı bir kere düzelir gibi oldu yatay haldeydi kasa dik konuma getirince tekrar kapandı ve yine aynı sorun anakartımın BIOS pili çıkmıyor ama tornavidayla BIOS sıfırladım 3 kere. RAM'leri kaç kere değiştirdim bilemiyorum bile. Tüm bileşenleri söktüm tek tek denedim fakat sorunu bulamadım. Anakartım MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi. Güç kaynağım MSI MAG A850GL gen 5 850W. Ekran kartım RX 9070 XT Pure.

Son düzenleyen: Moderatör:

USB'niz var mı? Çipsetiniz 600 serisi Ryzen 9000 ready değil BIOS flashback yapmanız gerek.

USB'i başka bilgisayara takıp FAT32 formatına getirin başka bilgisayar yoksa 7500F'i geri takın.

MSI sitesinden anakart için en güncel BIOS'u indirip FAT32 yaptığınız USB'e atıp MSI.rom olarak yeniden adlandırın bilgisayarı tamamen kapatın USB'i BIOS flashback için kare içine alınmış porta takın BIOS Flashback'e basılı tutun 20-30 dakika bekleyin çıkarın USB'i boot ediyor mu bakın muhtemelen bu çözecektir.

Bu gösterilen ledlerde ne yanık kalıyor?

Eki Görüntüle 220500

Yeşil yanıyor sadece ve az önce tekrar fanlar çalıştı görüntü geldi şu an BIOS'a girdim fakat aşırı ısındığı için fotoğrafını çekip kapattım bilgisayarı tekrardan.

Bunu da yaptım şu an son sürüm BIOS'um az önce açılınca fotoğrafını çektim hemen.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-01-23 at 18.22.31 (1).webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 56
  • WhatsApp Image 2026-01-23 at 18.22.31.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 51
Sorun soğutma. 95 derece görünüyor ve uyarı veriyor. Sıvı soğutma bloğun altındaki etiket sökülmemiş veya soğutucu oturmamış olabilir. Bu halde kullanmayın.

Sorun soğutma. 95 derece görünüyor ve uyarı veriyor. Sıvı soğutma bloğun altındaki etiket sökülmemiş veya soğutucu oturmamış olabilir. Bu halde kullanmayın.

Görüntü geldikten sonra fanlar tekrardan durdu o yüzden ısındı bilgisayar şu an masaüstüne girebildim fanlar çalışıyor işlemcim 45 derece. Fakat sadece 1 RAM takılı ve kasa yan halde duruyor. Sanırım ya 4. RAM slotunda bir sıkıntı var ya da takmadığım RAM'de şu an Memtest ile test edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…