ahmetmelihalemdar

Becerikli
9800X3D-9070 XT'li sistemde FH6 oynarken ayarlar Extreme, RTli ya da RT'siz fark etmeksizin sürekli stutter sorunu mevcut. FPS'te sorun yok. Gayet akıcı ama bazı sahne geçişlerinde %1 FPS çakılıyor ve takılma hissi yaşatıyor. Globalde de yaşayan çok olmuş sorunu.
AMD'nin son 26.5.2 sürücüsü kurulu.
Sorunu çözebilen var mı yoksa AMD'nin yeni sürücüsünü mü beklememiz lazım?

NVIDIA kullananlarda da aynı sorun var mı acaba?

Nv-UV boşuna çıkarmamışlardır!

1779272043733.webp

Oyuna özel ayarlar paylaşıldı. Bunları yapıp radeon yazılımı üzerinden de anti-lag gibi ayarları kapatıp FPS sabitlemeyi dene.

Nv-UV boşuna çıkarmamışlardır!

Eki Görüntüle 250779

Oyuna özel ayarlar paylaşıldı. Bunları yapıp radeon yazılımı üzerinden de anti-lag gibi ayarları kapatıp FPS sabitlemeyi dene.

Anti lag kapat yazmışsın ama paylaşılan ayarlarda açık yapılmış.
FPS ile alakalı sorun yok. Extreme+ RT açınca 80-90 FPS kemiksiz alıyor. Onda da sıkıntı yok.
Sıkıntı yarış esnasında viraj dönerken mesela 90 FPS alırken %1 FPS in 10 lara 20 lere düşmesi.
Oyun ile ilgili optimizasyon sıkıntısı var gibi gibi.
Verdiğin ayarlarda her şey extreme zaten. %1 FPS rahatlatacak ayar hangisi?

Hocam sadece AMD degil bende de 9070XT Nitro+ var Reddit'de cok takiliyorum ve 40 serisi degil genelde 50 serisinde bile bu durumu yasayanlar var. Bu sorunu bir Spider-Man 2 de yasadim bir de bu Forza serisinde Guncelleme bekleyeceğiz artik.

Hocam sadece AMD degil bende de 9070XT Nitro+ var Reddit'de cok takiliyorum ve 40 serisi degil genelde 50 serisinde bile bu durumu yasayanlar var. Bu sorunu bir Spider-Man 2 de yasadim bir de bu Forza serisinde Guncelleme bekleyeceğiz artik.

5080 var, oyun çıktığından beri takılma vs. sorunu görmedim ben, bir arkadaşta 5070 var, o da oyunun sevdalısı, o da takılma vs. yaşamamış. Oyunda VRAM problemi var, FH5'te de vardı, haritada zaman geçtikçe VRAM kullanımı artmaya başlıyor. Misal ben 14 küsur GB VRAM kullanımı gördüm 2K çözünürlükte. Belki 8-12 GB kartlarda o sıkıntı stutter yaratıyor olabilir ama AMD ekran kartlarında 16 GB VRAM olmasına rağmen 9070 XT'de vs. frame pacing sorunları var, VRAM ile alakalı değil onunkisi.

Son düzenleyen: Moderatör: